Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

02-04

4+1-Treffen in teken van hoogwater, mobiliteit, energie, onderwijs en arbeidsmarkt

Het Rijksmuseum Twenthe in Enschede vormde op 28 maart het decor van het 4+1-Treffen. De minister-president van Nedersaksen Stephan Weil en de commissarissen van de Koning van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel waren hier bijeen om de voortgang van de noordelijke samenwerking op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs, energie, mobiliteit en hoogwater te bespreken.

16-02

Rijnland Instituut en IT Hub slaan handen ineen met een strategisch partnerschap!

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Rijnland Instituut en IT Hub een nauwe samenwerking zijn aangegaan. Als bruggenbouwers in de regio delen we een gemeenschappelijke visie en missie en streven we naar verbinding en groei. Samenwerking en internationalisering staat centraal in ons partnerschap. Samen zetten we ons in om bruggen te slaan en synergie te creëren en leggen we de focus op samenwerking met de Duitse grensgebieden.

25-01

START PROJECT BICONET VOOR DE ONTWIKKELING VAN DUURZAME DATAGEDREVEN BEDRIJFSMODELLEN DOOR MIDDEL VAN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Vepa the furniture factory in Emmen was op maandag 22 januari 2024 gastlocatie van de officiële lancering van het Interreg VIa Deutschland-Nederland project BiCoNet. De startbijeenkomst, geleid door de projectleider, Hochschule Osnabrück, Standort Lingen, Institut für Duale Studiengänge, markeerde de start van een innovatief project dat tot doel heeft MKB-bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van kunstmatige intelligentie (AI) om bedrijven duurzamer te maken, te moderniseren en hun CO2-Footprint te verbeteren.

15-12

Uitnodiging 18 januari: Informatiebijeenkomst grensoverschrijdende samenwerking

Op 18 januari organiseert de Gemeente Emmen in samenwerking met Ondernemend Emmen en het Rijnland Instituut een bijeenkomst met als thema: Duits-Nederlandse samenwerking in het regionale grensgebied.

26-09

Rijnland Instituut start grensoverschrijdende fieldlabs voor binationale samenwerking!

Op maandag 25 september zijn 4 IT-fieldlabs officieel van start gegaan op de IT Hub in Hoogeveen. Het belangrijkste doel van deze fieldlabs is om de mbo-opleidingen in Drenthe en de aangrenzende Duitse grensregio beter op elkaar te laten aansluiten. Hierdoor krijgen studenten de kans om na het afronden van hun opleiding aan beide zijden van de grens te werken. En worden ze beter voorbereid op het werken in een internationale omgeving.

05-06

EDR: "Ook hier volgt Nikolaus Jansen, Franz-Josef Sickelmann op!"

EDR: "Ook hier volgt Nikolaus Jansen, Franz-Josef Sickelmann op!". Regionale Interreg Stuurgroep van de Eems Dollard Regio (EDR): Nieuwe voorzitter en mijlpaalproject goedgekeurd!

19-04

Expertgroep voorzitter Nikolaus Jansen nieuwe "Landesbeauftragter für Weser-Ems"

Wij feliciteren de voorzitter van onze Expertgroep, Nikolaus Jansen, met de nieuwe functie als "Landesbeauftragter" voor Weser-Ems! Nikolaus blijft betrokken bij het Rijnland Instituut als voorzitter van de Expertgroep.

11-04

Nieuwe Programmamanager Drenthe College

Wij stellen graag de nieuwe programmamanager vanuit Drenthe College voor.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?