Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Contactgegevens

Bezoekadres:
Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen

Postadres:
Postbus 2080, 7801 CB Emmen

info@rijnlandinstituut.eu

Vacatures

Op zoek naar een interessante en uitdagende functie waarin je een bijdrage kunt leveren aan de Nederlands-Duitse samenwerking? Kijk dan naar onze openstaande vacatures (via de website van onze partners):

Stagevacature Rijnland mobiliteit EU burgers sept 2022 feb 2023

Zoek je een interessante, leerzame stage?

Het Rijnland Instituut biedt studenten een leerzame stage met veel zelfstandigheid en talrijke mogelijkheden om aan projecten te werken. Van brainstorm van ideeën tot uitvoering en verwezenlijking. Zo hebben studenten van de opleiding Leisure en Eventmanagement het symposium in november georganiseerd en bereiden ze inmiddels een meerdaagse bustrip voor met de deelnemende partners langs hogescholen, participerende bedrijven en projecten. Het is maar een greep uit het geschakeerde stageaanbod. Duits spreken en kunnen lezen is belangrijk om gezamenlijke grensoverschrijdende contacten aan te kunnen gaan. Schrijfvaardigheid is minder noodzakelijk. Ook in interessante afstudeeropdrachten voorziet het Rijnland Instituut op het terrein van het zelfstandig verrichten van onderzoek naar de mogelijkheden en reikwijdte van Euregionale samenwerking in de driehoek onderwijs, overheid en bedrijven.

Grenzen verleggen, op zoek naar nieuwe uitdagingen?

Stage lopen in het buitenland is een goede mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en je kansen op het vinden van werk te vergroten.

Daarvoor hoef je als student van het mbo of hbo niet eens heel ver te zoeken. Er liggen mooie stage-bedrijven vlak over de grens in Duitsland. Het Rijnland Instituut kan helpen bij het zoeken en vinden van stageadressen in de grensregio. In deze film vertellen vier studenten van het Alfa-college over hun ervaringen. Zij vonden het de moeite waard om hun beroepsmogelijkheden te vergroten en hun netwerk uit te breiden. Durf jij de stap te zetten? Voor meer informatie: info@rijnlandinstituut.nl.

Contactformulier

Wil je samenwerken met het Rijnland Instituut? Heb je vragen over onze werkzaamheden? Of ben je op zoek naar een baan of stageplaats? Wij komen graag in contact met jou.


Wij werken samen met verschillende partners

en natuurlijk met onze subsidieverstrekkers en andere participanten. Benieuwd?

Hier lees je meer over de partners van het Rijnland Instituut.

Lees meer