Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

03-04

Boeiende uitwisseling studenten chemietechniek

Elf studenten van de opleiding Allround Operationeel Technicus van het Drenthe College hebben begin maart enkele dagen een programma gevolgd aan de Berufsbildende Schule Technik und Gestaltung in Lingen.

18-03

Dag van de Duitse taal uitgesteld vanwege corona-virus naar 14 september 2020

De door het Rijnland Instituut georganiseerde activiteiten in het kader van de Dag van de Duitse Taal vinden vanwege het corona-virus op een later moment dit jaar plaats.

11-03

Studenten van schoonheidsverzorging nemen kijkje in keuken Duitse opleiding

De studenten Schoonheidsverzorging van de vestiging Hoogeveen van het Alfa-college keken hun ogen uit tijdens de uitwisseling met de collega-opleiding in Osnabrück.

09-03

Grend Jeugdspelen verschoven vanwege het corona-virus

De datum stond vast en de locatie ook, maar vanwege het Corona-virus wordt de eerste editie van de Grend Jeugdspelen verschoven naar een nog nader te bepalen datum. Houdt de website in de gaten voor actuele ontwikkelingen.

03-03

Rijnland Instituut praat Kamercommissie bij over euregionaal opleiden

Op uitnodiging van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken nam programmamanager Cigdem Zantingh van het Rijnland Instituut woensdag 4 maart deel aan het rondetafelgesprek over grensoverschrijdende samenwerking.

03-03

Studenten brengen marktkansen bedrijven in grensregio in kaart

Gezellig en leerzaam, zo vatten de tachtig studenten van Alfa-college Hoogeveen en BBS Lingen Wirtschaft de kick-off samen van het International Trade Project.

29-02

PraktiTrans gaat digitaal

PraktiTrans blijkt zo’n succesvolle formule dat verschillende uitvoeringsprojecten onder de vlag van PraktiTrans een digitale evenknie krijgen.

27-02

Rijnland Instituut verkent grensoverschrijdende diplomering

De grensregio’s in Duitsland en Nederland ervaren het als een beletsel dat diploma’s die aan Duitse of Nederlandse zijde zijn behaald, in het andere land onvoldoende erkenning genieten of lager worden ingeschaald.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?

Lees meer