Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

11-09

Dag van de Duitse taal

Ieder jaar roept de Actiegroep Duits mensen in Nederland op om de Duitse taal te vieren. In 2020 is dat niet anders en dit jaar zal het plaatsvinden op 14 september. Het thema van dit jaar is ‘moderne Duitstalige literatuur’, want de Duitse taal is niet alleen nuttig maar ook rijk en poëtisch.

07-09

Toekomst van werk in het landelijk gebied

Interessante webinar over de toekomst van werk in het landelijk gebied op 24-09-2020 van het OECD Berlijn Center en de Ems-Achse.

27-08

Grensregio kansloos? Echt niet!

Gebaseerd op de uitkomsten van het Atlas voor gemeenten 2019 heeft het Rijnland Instituut eigen onderzoek laten uitvoeren naar de perceptie van de grensregio. De Atlas voor gemeenten zag weinig toekomstperspectief voor de streek, studente Hilka Schäfer logenstraft die bevindingen in haar bachelorscriptie. ‘Als de grensregio erin slaagt hun arbeidsmarkten te integreren kan het aantal banen met 240.000 toenemen. Dat is echt geen kansloze missie.’

01-08

‘Slim om gezamenlijk grensoverschrijdende curricula te ontwikkelen’

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

22-07

Ongewisse toekomst toerisme in grensstreek reden herbezinning

Het mag duidelijk zijn dat covid-19 zeker op korte termijn impact had en heeft op het toerisme in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Op basis van een uitgebreid recent onderzoek naar de toekomst van toerisme en hospitality na de coronacrisis, meent lector scenarioplanning Albert Postma van NHL Stenden Hogeschool dat ondernemers in de grensstreek gebaat zouden zijn bij gezamenlijk overleg over de toekomst van hun branche. ‘Bedrijven kunnen van elkaar leren, creativiteit en flexibiliteit zijn in de toekomst belangrijk.’

15-07

Ruimte voor verbetering in grensoverschrijdend toerisme

Het diploma European Studies hebben Henk Andries Nicolai en Klaas Ate Wijma op zak. De studierichting aan de Thorbecke Academie van NHL Stenden Hogeschool sloten ze af met een afstudeerstage bij het Rijnland Instituut.

07-07

De mening van de expert Christoph Almering, directeur-bestuurder EUREGIO

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

15-06

Europees onderwijs veranderd door COVID-19

Het onderwijs binnen de Europese Unie komt langzaam weer op gang nadat in alle lidstaten scholen, opleidingen en universiteiten voor kortere of langere duur de deuren sloten.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?