Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

23-03

Dagtoerisme grensstreek voor verbetering vatbaar

De grensstreek van Nederland met Duitsland laat inkomsten uit dagtoerisme liggen doordat over en weer recreatiemogelijkheden onbenut blijven. Duitsers uit de grensstreek verkiezen voor een dagje uit in Nederland een strandbezoek of de topbestemmingen in de Randstad. Op hun beurt zijn Nederlandse toeristen relatief onbekend met de attracties in het Duitse grensgebied. Op het gebied van promotie valt in de grensregio nog een wereld te winnen.

10-03

Rijnlandse kieswijzer voor Nederlands-Duitse betrekkingen

Met het op handen zijnde aftreden van Angela Merkel en de Tweede Kamerverkiezingen wordt het een spannend jaar voor de Nederlands-Duitse betrekkingen. Aangezien Duitsland Nederlands belangrijkste handelspartner is, is het interessant te bekijken of dit ook in de programma’s van de partijen terug komt.

04-03

Scholieren in noordelijke grensregio zoeken digitale match met bedrijven

Een beroepenoriëntatie met bedrijfsbezoeken zit er voor scholieren in tijden van corona niet in. Het project PraktiTrans heeft voor scholieren in de noordelijke grensregio een creatieve spelvorm bedacht waarbij de jongeren digitaal kennismaken met bedrijven en potentiële werkgevers.

12-02

Grensoverschrijdende samenwerking heeft persoonlijk contact hard nodig

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

19-01

Familiebedrijven in grensregio blijken wendbaar in coronatijd

De kracht van familiebedrijven, korte lijnen en platte bedrijfsorganisatie, blijkt in tijden van corona belangrijk om snel te kunnen schakelen, zo wijst een rondgang in de grensregio uit.

11-01

Rijnland Instituut belangrijke speler in grensregio

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

01-01

PraktiTrans - wij begeleiden u over de Nederlands-Duitse grens

09-12

Europese Commissie stelt actieplan digitaal onderwijs vast

De Europese Commissie heeft in november haar actieplan voor digitaal onderwijs 2021 tot 2027 vastgesteld.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?