Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

04-03

Scholieren in noordelijke grensregio zoeken digitale match met bedrijven

Een beroepenoriëntatie met bedrijfsbezoeken zit er voor scholieren in tijden van corona niet in. Het project PraktiTrans heeft voor scholieren in de noordelijke grensregio een creatieve spelvorm bedacht waarbij de jongeren digitaal kennismaken met bedrijven en potentiële werkgevers.

12-02

Grensoverschrijdende samenwerking heeft persoonlijk contact hard nodig

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

19-01

Familiebedrijven in grensregio blijken wendbaar in coronatijd

De kracht van familiebedrijven, korte lijnen en platte bedrijfsorganisatie, blijkt in tijden van corona belangrijk om snel te kunnen schakelen, zo wijst een rondgang in de grensregio uit.

11-01

Rijnland Instituut belangrijke speler in grensregio

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

01-01

PraktiTrans - wij begeleiden u over de Nederlands-Duitse grens

09-12

Europese Commissie stelt actieplan digitaal onderwijs vast

De Europese Commissie heeft in november haar actieplan voor digitaal onderwijs 2021 tot 2027 vastgesteld.

24-11

Digitale kloof vergroot kansongelijkheid binnen onderwijs

De coronapandemie maakt heel scherp duidelijk dat de digitalisering binnen Europa heel ongelijk is verdeeld. Er zijn landen en gebieden waar jongeren nog altijd slecht toegang hebben tot het internet.

04-11

Het belang van Europese samenwerking door Duitse ogen

Positieve samenwerking, gezamenlijk een dam opwerpen tegen het voortschrijdend populisme en de vertolkers daarvan in nationale parlementen en een sterk geloof in een verenigd Europa, dat zijn voor Jens Gieseke kernthema’s.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?