Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

21-04

Ontwikkeling doorlopende leerlijnen belangrijk thema grensregio’s

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

09-04

Digitaal platform over de Toekomst van Europa

De burgers van Europa kunnen vanaf 19 april in debat over de gewenste koers voor de komende jaren in de Europese Unie. De lancering van een digitaal platform vormt de aftrap van de Conferentie over de Toekomst van Europa.

07-04

Euregionaal platform belicht speerpunt Rijnland Instituut

Das Rijnland Instituut ist ein Wissensinstitut für Regionalentwicklung mit Partnern in den nördlichen Niederlanden und Nordwestdeutschland. Das Institut fördert insbesondere die Entwicklung, den Austausch und die Anwendung von Wissen durch und für die regionale Berufsbildung. Durch die Bündelung der Berufsbildungseinrichtungen unterstützt dieses Netzwerk auf beiden Seiten der Grenze arbeitsmarktrelevante Bildung in der euregionalen Wissenswirtschaft und trägt so zum grenzüberschreitenden Leben, Arbeiten und Studieren bei.

31-03

Experts Rijnland Instituut bijgepraat over onderzoek binationale mbo-curricula

Het onderzoek van het Rijnland Instituut naar de ontwikkeling van binationale mbo-curricula aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens, kan een doorbraak betekenen in een slepend dossier.

23-03

Dagtoerisme grensstreek voor verbetering vatbaar

De grensstreek van Nederland met Duitsland laat inkomsten uit dagtoerisme liggen doordat over en weer recreatiemogelijkheden onbenut blijven. Duitsers uit de grensstreek verkiezen voor een dagje uit in Nederland een strandbezoek of de topbestemmingen in de Randstad. Op hun beurt zijn Nederlandse toeristen relatief onbekend met de attracties in het Duitse grensgebied. Op het gebied van promotie valt in de grensregio nog een wereld te winnen.

10-03

Rijnlandse kieswijzer voor Nederlands-Duitse betrekkingen

Met het op handen zijnde aftreden van Angela Merkel en de Tweede Kamerverkiezingen wordt het een spannend jaar voor de Nederlands-Duitse betrekkingen. Aangezien Duitsland Nederlands belangrijkste handelspartner is, is het interessant te bekijken of dit ook in de programma’s van de partijen terug komt.

04-03

Scholieren in noordelijke grensregio zoeken digitale match met bedrijven

Een beroepenoriëntatie met bedrijfsbezoeken zit er voor scholieren in tijden van corona niet in. Het project PraktiTrans heeft voor scholieren in de noordelijke grensregio een creatieve spelvorm bedacht waarbij de jongeren digitaal kennismaken met bedrijven en potentiële werkgevers.

12-02

Grensoverschrijdende samenwerking heeft persoonlijk contact hard nodig

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?