Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

21-06

Cultuurverschillen buurlanden werken door in aanpak coronapandemie

Nu de cijfers gestaag dalen en corona als pandemie hopelijk op z’n retour is, breekt de tijd aan om de aanpak van het corona-virus in beide landen te vergelijken. Vanuit het Rijnland Instituut heeft stagiair Carlijn Altingh de moeite genomen om respondenten te ondervragen en de verschillen in benadering uit te werken en toe te lichten.

20-05

Job-Bus neemt studenten mee op digitale uitwisseling

In een digitale Job-Bus leerden 16 studenten van de ROC uit Norden (BBS Norden), met als opleidingsdoel geriatrisch verpleegkundige te worden, meer over het werken aan zowel Nederlandse als Duitse kant.

30-04

Drentse Statenleden enthousiast over Rijnland Instituut

In aanloop naar de dag van Europa op 9 mei voerden Drentse Statenleden gesprekken met organisaties die actief zijn in de Drentse grensregio. De projecten en werkzaamheden van het Rijnland Instituut vielen bij de leden van de Statenwerkgroep DrEUn (Drents Europees Netwerk) in goede aarde.

21-04

Ontwikkeling doorlopende leerlijnen belangrijk thema grensregio’s

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

09-04

Digitaal platform over de Toekomst van Europa

De burgers van Europa kunnen vanaf 19 april in debat over de gewenste koers voor de komende jaren in de Europese Unie. De lancering van een digitaal platform vormt de aftrap van de Conferentie over de Toekomst van Europa.

07-04

Euregionaal platform belicht speerpunt Rijnland Instituut

Das Rijnland Instituut ist ein Wissensinstitut für Regionalentwicklung mit Partnern in den nördlichen Niederlanden und Nordwestdeutschland. Das Institut fördert insbesondere die Entwicklung, den Austausch und die Anwendung von Wissen durch und für die regionale Berufsbildung. Durch die Bündelung der Berufsbildungseinrichtungen unterstützt dieses Netzwerk auf beiden Seiten der Grenze arbeitsmarktrelevante Bildung in der euregionalen Wissenswirtschaft und trägt so zum grenzüberschreitenden Leben, Arbeiten und Studieren bei.

31-03

Experts Rijnland Instituut bijgepraat over onderzoek binationale mbo-curricula

Het onderzoek van het Rijnland Instituut naar de ontwikkeling van binationale mbo-curricula aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens, kan een doorbraak betekenen in een slepend dossier.

23-03

Dagtoerisme grensstreek voor verbetering vatbaar

De grensstreek van Nederland met Duitsland laat inkomsten uit dagtoerisme liggen doordat over en weer recreatiemogelijkheden onbenut blijven. Duitsers uit de grensstreek verkiezen voor een dagje uit in Nederland een strandbezoek of de topbestemmingen in de Randstad. Op hun beurt zijn Nederlandse toeristen relatief onbekend met de attracties in het Duitse grensgebied. Op het gebied van promotie valt in de grensregio nog een wereld te winnen.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?