Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

11-02

Vernieuwer promoot gezonde levensstijl in Zuidoost-Drenthe

Een goede gezondheid is van meer afhankelijk dan louter een uitmuntende medische zorg. Ontspanning, plezier, beweging, gezond eten en een krachtig sociaal vangnet zijn volgens Hille Meetsma onlosmakelijk verbonden aan het eigen en het gezamenlijke welzijn binnen een regio. De veelzijdige ondernemer en strategisch business ontwikkelaar gaat aan de slag als innovatiemakelaar bij Blue Zone Innovations in Zuidoost Drenthe.

27-01

Grote stap vooruit in ontwikkeling binationale curricula

In de ontwikkeling van binationale curricula door het Rijnland Instituut is een grote stap vooruit gezet dankzij een financiële bijdrage vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Er is een bedrag van 375.000 euro beschikbaar gesteld voor het ontwerpen van twee binationale mbo-curricula. Het Rijnland Instituut levert ook handvatten in de beide curricula voor het verwerven van Euregionale competenties waarover excellente vakkrachten dienen te beschikken.

21-01

Er gaat niets boven taal, kunst en cultuur

Vandaag zou de dag van de taal, kunsten en cultuur zijn, maar door de coronamaatregelen is deze afgelast. Des te belangrijker dus dat we hier aandacht aan besteden, want zeker in coronatijd staan investeringen in taal, kunst en cultuur zwaar onder druk. Waarom zijn taal, kunst en cultuur eigenlijk zo belangrijk?

19-01

Onderzoekers Maastricht breken lans voor grensoverschrijdende samenwerking

De nieuwe coalitie van VVD, D66, CDA en CU zegt in het onlangs overeengekomen regeerakkoord teleurstellend weinig over de samenwerking met België en Duitsland. In een opiniestuk in de Volkskrant dat op 12 januari verscheen, becommentariëren twee wetenschappers verbonden aan de Universiteit Maastricht dit gebrek aan visie op de grensregio’s.

14-01

Drentse studenten prepareren zich in de Alpen op droombaan

Het echte werk is begonnen. Studenten van de opleiding Sport en Bewegen aan het Drenthe College zijn in de Oostenrijkse Alpen neergestreken.

23-12

Blue Zone Innovations geven Zuidoost-Drenthe krachtige impuls

De vrijetijds- en gezondheidssector in Zuid- en Oost-Drenthe, NHL Stenden hogeschool, Alfa-college en Drenthe College, zes gemeenten en de provincie slaan de handen ineen om de vitaliteit onder inwoners en gasten te vergroten. Met een aanzienlijke financiële injectie uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gaan de drie kennisinstellingen samen met ondernemers en overheden innovatieve producten en diensten ontwikkelen.

22-11

Bezoek aan Meyer Werft bij Papenburg maakt indruk

Ein riesiges Kreuzfahrtschiff, das auf der Meyer Werft in der Nähe von Papenburg gebaut wird, rief bei den Mbo-Studenten des zweiten Studienjahres am Drenthe College Erstaunen und Bewunderung hervor. Die Tatsache, dass ein so grosses und renommiertes Unternehmen gleich hinter der Grenze in der Nähe von Emmen ansässig ist, brachte einige von ihnen auf neue Ideen, sagt Deutschlehrerin Maren Möller. ‚Sie fragten, ob sie dort ein Praktikum machen könnten. Unsere Mission war also erfolgreich: Wir haben die Studenten dazu gebracht, für ihre Zukunft weiter zu blicken als nur auf Unternehmen in Drenthe zu zielen. Schließlich ist Deutschland ganz in der Nähe.‘

22-11

Promotiedagen bieden PraktiTrans mooi podium

Op 9 en 10 november gaf het Duits-Nederlandse project een inkijkje in het grensoverschrijdende aanbod op de Promotiedagen, een grote bedrijvenbeurs in Groningen. Veel bezoekers maakten kennis met het Interreg-project Arbeidsmarkt Noord op Plein No(o)rd en ontdekten zo de voor de hand liggende mogelijkheden achter de grens.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?