Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

26-10

Nikolaus Jansen nieuwe voorzitter Expertgroep Rijnland Instituut

Na twee jaar voorzitterschap van de Expertgroep van het Rijnland Instituut droeg Peter Meiwald tijdens de bijeenkomst van de Expertgroep op 13 oktober de voorzittershamer over aan Nikolaus Jansen.

11-10

Jouw mening telt! Enquête Duits op het mbo

Al jaren is het vak Duits een zorgenkindje op het mbo. Dat terwijl Duitsland de belangrijkste handelspartner is, het een voorkeurland is om op vakantie te gaan en er innige samenwerkingsvormen bestaan, zeker in de grensregio.

20-09

Rijnland Instituut draagt bij aan stedenband Emmen en Lingen

De grenssteden Emmen en Lingen hebben de wens uitgesproken de banden aan te halen op gezamenlijke thema’s die voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling in de nabije toekomst van belang zijn. In de grensoverschrijdende samenwerking speelde het Rijnland Instituut een belangrijke rol als intermediair.

15-09

‘We moeten de weg naar elkaar zien te vinden’

Hij typeert zichzelf als verbinder en bruggenbouwer, maar wel resultaatgericht. ‘Misschien is dat wel typisch Duits aan mij’, zegt Nikolaus Jansen met de nodige zelfspot. In augustus is hij tot voorzitter van de Expertgroep van het Rijnland Instituut benoemd als opvolger van Peter Meiwald. ‘We moeten altijd de weg naar elkaar zien te vinden. Zeker in de grensregio is dat een noodzakelijkheid. Deze basisgedachte kenmerkt mijn handelen’, aldus Jansen.

03-09

Blue Zone Innovations Exloo vitale voorloper in Nederland

Met een gezonde non-alcoholische toost markeerden bestuurders, ondernemers, ambtenaren en studenten vrijdagochtend in Exloo de aftrap van Blue Zone Innovations. De samenwerking tussen ondernemers en studenten in creatieve werkplaatsen moeten nieuwe producten en diensten voor de gezondheid- en vrijetijdssector opleveren.

08-07

Europees Solidariteitskorps biedt jongeren internationaal vrijwilligerswerk

BRUSSEL - Het Europees Solidariteitskorps heeft van de lidstaten meer armslag gekregen om jongeren tussen de 18 en 30 jaar een relevante (vrijwilligers)werkervaring te bieden. Zo mogen de sociale projecten langer duren en kunnen jongeren na afloop een ‘jongerenpas’ ontvangen waarin staat welke relevante vaardigheden de vrijwilligers hebben opgedaan.

29-06

Uitwisselingsexcursie JobBus in teken bedrijf en veiligheid

In juni vond een digitale uitwisselingsexcursie van de JobBus van PraktiTrans plaats samen met de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) van NHL Stenden Hogeschool. De studenten hielden zich deze maand bezig met het project ‘bedrijf en veiligheid’ waarbij zij een risico-inventarisatie en evaluatie uitvoeren voor bedrijven en organisaties. De JobBus is een initiatief van Wachstumregion Ems-Achse e.V. en Rijnland Instituut met ondersteuning van Arbeidsmarkt Noord en Eems Dollard Regio (EDR) om studenten actief te informeren over de arbeidsmogelijkheden in het buurland.

25-06

Nederland vs Duitsland: rivaliteit door de jaren heen

Het EK voetbal is inmiddels alweer een tijdje onderweg en zowel Nederland als Duitsland hebben de achtste finales weten te bereiken. Bovendien zitten de beide landen aan dezelfde kant van het speelschema dus mochten ze de smaak te pakken hebben, zouden ze elkaar zomaar eens tegen kunnen komen in de halve finale. Maar wat maakt die wedstrijd toch altijd weer zo bijzonder?

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?