Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

24-05

Aftermovie & podcast symposium Rijnland Instituut donderdag 28 april 2022

Op donderdag 28 april 2022 vond het succesvolle symposium van het Rijnland Instituut plaats, in het Van der Valk Hotel in Emmen. Het thema was gericht op het versterken van grensoverschrijdende samenwerking in onderzoek, ontwikkeling en onderwijs.

24-05

De Europese Dag van de Nationale Parken

Dinsdag 24 mei 2022 is het 'De Europese Dag van de Nationale Parken'. Al jarenlang zijn er samenwerkingen tussen grensoverschrijdende parken om te zorgen voor preventie van bosbrand en het verbeteren van natuurgebieden. Natuur stopt niet bij de grens.

18-05

De Duitse dagtoerist in Noord-Nederland

Suzanne van der Neut, laatstejaars studente van de opleiding European Studies, schreef haar afstudeerscriptie bij het Rijnland Instituut. Het scriptie gaat over de bezoeken aan de horeca en retail door Duitse dagtoeristen in Groningen, Emmen en Enschede en hoe het beste ingespeeld kan worden op deze doelgroep.

09-05

Europese samenwerking centraal op de Dag van Europa

Maandag 9 mei is het de Dag van Europa. Op deze dag in 1950 heeft Robert Schuman, de Franse minister van buitenlandse zaken, gepleit voor een betere Europese samenwerking. Zijn voorstel wordt ook wel gezien als de eerste aanzet tot wat wij nu kennen als de Europese Unie. Op deze dag worden wij herinnerd aan het belang en ontstaan van de Europese Unie. Het ontstaan van de Europese Unie heeft als intentie om de vrede binnen Europa te bewaren. Al 72 jaar heeft de Europese Unie bijgedragen aan vrede in Europa. Nu meer dan ooit wordt vrede en saamhorigheid gekoesterd op het continent.

29-04

“De grensregio is voorbestemd voor innovatie”

“De grensregio is voorbestemd voor innovatie” Op donderdag 28 april 2022 vond het succesvolle symposium van het Rijnland Instituut plaats, in het Van der Valk Hotel in Emmen. Het thema was gericht op het versterken van grensoverschrijdende samenwerking in onderzoek, ontwikkeling en onderwijs.

22-04

Rijnland Instituut organiseert uitwisseling BBS Lingen en Alfa-college

Op donderdag 21 april en vrijdag 22 april vond de tweedaagse uitwisseling plaats tussen de 2e jaars studenten uit de opleidingen B2HBO, Junior Accountmanager, International Business en Business Administration van het Alfa-college Hoogeveen en de Gymnasium-studenten van BBS Lingen Wirtschaft in het kader van het gezamenlijke “International Trade Project”.

11-04

Nieuwe programmamanager voor het Rijnland Instituut

Het Rijnland Instituut heeft sinds 1 maart een nieuwe programmamanager vanuit NHL Stenden. Ingrid Groenewegen-van den Hul is geen onbekende van het Rijnland Instituut. Sinds twee jaar maakte zij onderdeel uit van de expertgroep.

08-04

Crossover over vrijetijds- en zorgsector voor vitale inwoners en bezoekers

Het doel van het Blue Zone Innovations-project is het vergroten van de innovatiekracht van bedrijven binnen de vrijetijdssector in de regio Zuid- en Oost-Drenthe. Om het gehele artikel te lezen, klik door.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?