Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

01-01

PraktiTrans - wij begeleiden u over de Nederlands-Duitse grens

09-12

Europese Commissie stelt actieplan digitaal onderwijs vast

De Europese Commissie heeft in november haar actieplan voor digitaal onderwijs 2021 tot 2027 vastgesteld.

24-11

Digitale kloof vergroot kansongelijkheid binnen onderwijs

De coronapandemie maakt heel scherp duidelijk dat de digitalisering binnen Europa heel ongelijk is verdeeld. Er zijn landen en gebieden waar jongeren nog altijd slecht toegang hebben tot het internet.

04-11

Het belang van Europese samenwerking door Duitse ogen

Positieve samenwerking, gezamenlijk een dam opwerpen tegen het voortschrijdend populisme en de vertolkers daarvan in nationale parlementen en een sterk geloof in een verenigd Europa, dat zijn voor Jens Gieseke kernthema’s.

21-10

‘Rijnland Instituut van grote betekenis voor grensregio’

In deze serie interviews komen experts uit het expertteam van het Rijnland Instituut aan het woord en geven zij hun visie op belangrijke ontwikkelingen in de grensregio.

12-10

Rijnland in het Dagblad van het Noorden

Er zijn nog altijd de nodige hobbels die het vrije grensverkeer in de regio Noord-Nederland en Noord-Duitsland hinderen, het Rijnland Instituut werkt nauw samen met de provincies Drenthe en Overijssel om belemmeringen om als Nederlandse vakkracht in Duitsland aan het werk te komen weg te nemen.

07-10

Goethecertificaat op het mbo

Veel mbo-banen doen een beroep op je taalbegrip; niet alleen Engels is daarbij van toenemend belang, ook kennis van het Duits blijkt in de praktijk heel handig.

01-10

Hartenkreet journalist om grenzen buurlanden niet te sluiten

Terwijl de tweede golf in de coronapandemie in omvang aanzwelt, lijken de landen binnen de EU zich weer als vanouds te verschansen achter de eigen grenzen.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?