Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

29-04

“De grensregio is voorbestemd voor innovatie”

“De grensregio is voorbestemd voor innovatie” Op donderdag 28 april 2022 vond het succesvolle symposium van het Rijnland Instituut plaats, in het Van der Valk Hotel in Emmen. Het thema was gericht op het versterken van grensoverschrijdende samenwerking in onderzoek, ontwikkeling en onderwijs.

22-04

Rijnland Instituut organiseert uitwisseling BBS Lingen en Alfa-college

Op donderdag 21 april en vrijdag 22 april vond de tweedaagse uitwisseling plaats tussen de 2e jaars studenten uit de opleidingen B2HBO, Junior Accountmanager, International Business en Business Administration van het Alfa-college Hoogeveen en de Gymnasium-studenten van BBS Lingen Wirtschaft in het kader van het gezamenlijke “International Trade Project”.

11-04

Nieuwe programmamanager voor het Rijnland Instituut

Het Rijnland Instituut heeft sinds 1 maart een nieuwe programmamanager vanuit NHL Stenden. Ingrid Groenewegen-van den Hul is geen onbekende van het Rijnland Instituut. Sinds twee jaar maakte zij onderdeel uit van de expertgroep.

08-04

Crossover over vrijetijds- en zorgsector voor vitale inwoners en bezoekers

Het doel van het Blue Zone Innovations-project is het vergroten van de innovatiekracht van bedrijven binnen de vrijetijdssector in de regio Zuid- en Oost-Drenthe. Om het gehele artikel te lezen, klik door.

11-02

Vernieuwer promoot gezonde levensstijl in Zuidoost-Drenthe

Een goede gezondheid is van meer afhankelijk dan louter een uitmuntende medische zorg. Ontspanning, plezier, beweging, gezond eten en een krachtig sociaal vangnet zijn volgens Hille Meetsma onlosmakelijk verbonden aan het eigen en het gezamenlijke welzijn binnen een regio. De veelzijdige ondernemer en strategisch business ontwikkelaar gaat aan de slag als innovatiemakelaar bij Blue Zone Innovations in Zuidoost Drenthe.

27-01

Grote stap vooruit in ontwikkeling binationale curricula

In de ontwikkeling van binationale curricula door het Rijnland Instituut is een grote stap vooruit gezet dankzij een financiële bijdrage vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Er is een bedrag van 375.000 euro beschikbaar gesteld voor het ontwerpen van twee binationale mbo-curricula. Het Rijnland Instituut levert ook handvatten in de beide curricula voor het verwerven van Euregionale competenties waarover excellente vakkrachten dienen te beschikken.

21-01

Er gaat niets boven taal, kunst en cultuur

Vandaag zou de dag van de taal, kunsten en cultuur zijn, maar door de coronamaatregelen is deze afgelast. Des te belangrijker dus dat we hier aandacht aan besteden, want zeker in coronatijd staan investeringen in taal, kunst en cultuur zwaar onder druk. Waarom zijn taal, kunst en cultuur eigenlijk zo belangrijk?

19-01

Onderzoekers Maastricht breken lans voor grensoverschrijdende samenwerking

De nieuwe coalitie van VVD, D66, CDA en CU zegt in het onlangs overeengekomen regeerakkoord teleurstellend weinig over de samenwerking met België en Duitsland. In een opiniestuk in de Volkskrant dat op 12 januari verscheen, becommentariëren twee wetenschappers verbonden aan de Universiteit Maastricht dit gebrek aan visie op de grensregio’s.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?