Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

03-04

Nieuwe stagiaires

Namens het Rijnland Instituut willen wij graag onze nieuwe stagiaires welkom heten.

23-01

Een gezonde toekomst voor ons bedrijfsleven: Innovatie en circulaire economie in ondernemerschap

Duurzame vrijetijdsbesteding groeit sterk, ook in onze regio. Dit heeft gevolgen voor inwoners en de kwetsbare natuur. Het creëren van een goede balans is dus belangrijk, zodat er draagkracht blijft voor het ontvangen van bezoekers in de regio. Maar hoe pak je dit als ondernemer in de vrijetijdssector aan? Tijdens de inspiratiesessie van Blue Zone Innovations “Gezond ondernemerschap, innovatie & circulaire economie” delen een ondernemers uit de vrijetijdssector hun visie op het gebied van de grote transities die op de vrijetijdssector afkomen.

21-11

De dag van het Recht op Onderwijs en ontwikkeling

Op 20 november werd de dag van het Recht op Onderwijs en ontwikkeling gevierd binnen de Europese Unie. Onderwijs en recht daarop zijn onlosmakelijk verbonden met de fundamentele waarden die horen bij de Europese Unie.

31-10

Inspiratiesessie Blue Zone Innovations “Lekker gezond & bewust eten en drinken”

26-09

Europese Dag van de Talen – 26 september

Vandaag, 26 september, is het de Europese dag van de Talen. Deze dag is 21 jaar geleden op initiatief van de Raad van Europa in het leven geroepen omdat de Raad ervan overtuigd is dat taalkundige diversiteit een instrument is om intercultureel begrip te vergroten en dat het een belangrijk element is in het culturele erfgoed van Europa. Daarom zouden de 700 miljoen inwoners van de 46 Europese lidstaten aangemoedigd moeten worden om meer talen te leren, aldus de Raad van Europa.

09-06

Nieuwe wetenschappelijk medewerker voor het Rijnland Instituut

Sinds 1 maart 2022 werkt Lara van der Meer als wetenschappelijk medewerker bij het Rijnland Instituut vanuit onze vestiging in Lingen.

03-06

Wereld Fietsdag in de regio

Vandaag, 3 juni, is het Wereld Fietsdag! Over de hele wereld wordt gevierd hoe fijn het is om te fietsen. Fietsen is niet alleen leuk en gezond voor jezelf, maar ook goed voor het klimaat.

30-05

Jasper Assen en Wieke Luppes presenteren tijdens expertgroep

Op dinsdag 24 mei dit jaar was er weer een bijeenkomst van de expertgroep van het Rijnland Instituut waarbij onder andere onze stagiaires Jasper en Wieke hun afstudeeronderzoek presenteerden.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?