Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

26-09

Europese Dag van de Talen – 26 september

Vandaag, 26 september, is het de Europese dag van de Talen. Deze dag is 21 jaar geleden op initiatief van de Raad van Europa in het leven geroepen omdat de Raad ervan overtuigd is dat taalkundige diversiteit een instrument is om intercultureel begrip te vergroten en dat het een belangrijk element is in het culturele erfgoed van Europa. Daarom zouden de 700 miljoen inwoners van de 46 Europese lidstaten aangemoedigd moeten worden om meer talen te leren, aldus de Raad van Europa.

09-06

Nieuwe wetenschappelijk medewerker voor het Rijnland Instituut

Sinds 1 maart 2022 werkt Lara van der Meer als wetenschappelijk medewerker bij het Rijnland Instituut vanuit onze vestiging in Lingen.

03-06

Wereld Fietsdag in de regio

Vandaag, 3 juni, is het Wereld Fietsdag! Over de hele wereld wordt gevierd hoe fijn het is om te fietsen. Fietsen is niet alleen leuk en gezond voor jezelf, maar ook goed voor het klimaat.

30-05

Jasper Assen en Wieke Luppes presenteren tijdens expertgroep

Op dinsdag 24 mei dit jaar was er weer een bijeenkomst van de expertgroep van het Rijnland Instituut waarbij onder andere onze stagiaires Jasper en Wieke hun afstudeeronderzoek presenteerden.

24-05

Aftermovie & podcast symposium Rijnland Instituut donderdag 28 april 2022

Op donderdag 28 april 2022 vond het succesvolle symposium van het Rijnland Instituut plaats, in het Van der Valk Hotel in Emmen. Het thema was gericht op het versterken van grensoverschrijdende samenwerking in onderzoek, ontwikkeling en onderwijs.

24-05

De Europese Dag van de Nationale Parken

Dinsdag 24 mei 2022 is het 'De Europese Dag van de Nationale Parken'. Al jarenlang zijn er samenwerkingen tussen grensoverschrijdende parken om te zorgen voor preventie van bosbrand en het verbeteren van natuurgebieden. Natuur stopt niet bij de grens.

18-05

De Duitse dagtoerist in Noord-Nederland

Suzanne van der Neut, laatstejaars studente van de opleiding European Studies, schreef haar afstudeerscriptie bij het Rijnland Instituut. Het scriptie gaat over de bezoeken aan de horeca en retail door Duitse dagtoeristen in Groningen, Emmen en Enschede en hoe het beste ingespeeld kan worden op deze doelgroep.

09-05

Europese samenwerking centraal op de Dag van Europa

Maandag 9 mei is het de Dag van Europa. Op deze dag in 1950 heeft Robert Schuman, de Franse minister van buitenlandse zaken, gepleit voor een betere Europese samenwerking. Zijn voorstel wordt ook wel gezien als de eerste aanzet tot wat wij nu kennen als de Europese Unie. Op deze dag worden wij herinnerd aan het belang en ontstaan van de Europese Unie. Het ontstaan van de Europese Unie heeft als intentie om de vrede binnen Europa te bewaren. Al 72 jaar heeft de Europese Unie bijgedragen aan vrede in Europa. Nu meer dan ooit wordt vrede en saamhorigheid gekoesterd op het continent.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?