Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

28-10

Euregio's willen mismatch in arbeidsmarkt tackelen

De digitalisering van economie en maatschappij en de voortschrijdende globalisering stellen krimpgebieden in Noord-Nederland en Noord-Duitsland voor dezelfde uitdagingen. In toenemende mate zoeken Euregio's de samenwerking om de mismatch tussen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en arbeidsmarkt te tackelen. Het Rijnland Instituut dat zich richt op het bevorderen van de inter-Europese betrekkingen stelt op haar jaarsymposium op 5 november aan de Hanzehogeschool in Groningen het urgente thema Human Capital centraal.

17-10

Rijnland speelt rol in televisieprogramma Ohne/Zonder Grenzen

Het televisieprogramma Ohne/Zonder Grenzen besteedde in de uitzending van 16 oktober 2019 aandacht aan het Rijnland Instituut. Teamlid Annick Bakker vertelde over haar ervaringen met het wonen en studeren in Duitsland en het werken met Duitsers.

09-10

Regio presenteert tijdens European Week in Brussel

Ook dit jaar vond de European Week of Cities and Regions in Brussel plaats van 7 tot 10 oktober. Op uitnodiging van de gemeente Coevorden en de EUREGIO was ook het Rijnland Instituut aanwezig. Cigdem Zantingh en Annick Bakker praatten belangstellenden uit Oost-Nederland op 9 oktober bij over de stand van zaken, de toekomstvisie en de missie van het Rijnland Instituut.

25-06

Alfa-college, Drenthe College, Berufsbildende Schulen Lingen/Osnabrück ondertekenen intentieverklaring

Op dinsdag 25 juni 2019 hebben ROC Alfa-college, Drenthe College en de Berufsbildende Schulen (BBS) in Lingen en Osnabrück (Westenberg) een handtekening gezet onder een samenwerkingsverband op het Alfa-college in Groningen.

19-06

Uitwisseling Alfa-college/Berufsschulzentrum am Westerberg

Vrijdag 24 mei heeft er in Osnabrück een uitwisseling plaatsgevonden tussen studentes Schoonheidsverzoring van het Alfa-college Hoogeveen en studentes van Berufsschulzentrum Westerberg. De uitwisseling van de studentes valt onder het INTERREG-programma Duitsland-Nederland “Leren zonder grenzen” en wordt gefinancierd door EU-fondsen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en de provincies Gelderland en Overijssel, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

06-06

Semi-interland Noord-Nederland/ Noord-Duitsland in stadion De Oude Meerdijk

Op 15 juni 2019 wordt in stadion De Oude Meerdijk de semi-voetbalinterland Noord-Nederland tegen Noord-Duitsland gespeeld. Tussen 1913 en 1960 werd deze wedstrijd 28 keer georganiseerd. En de semi-interland is nu dankzij een groep enthousiaste voetballiefhebbers terug op de voetbalkalender.

03-06

Drenthe College op logistiektournee in Duitsland bij de Meyer Werft

Op bezoek bij een van de grootste scheepsbouwers ter wereld? Die unieke kans kregen studenten van de opleidingen handel, commercie en logistiek uit Emmen. Op donderdag 23 mei brachten zij een bedrijfsbezoek aan de Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Met ruim 200 jaar ervaring bouwt dit familiebedrijf tegenwoordig voornamelijk cruiseschepen.

13-05

Rijnland Instituut aanwezig bij eerste Grenslandconferentie tussen Noordrijn-Westfalen en Nederland

Op donderdag 9 mei j.l., de dag van Europa, vond de eerste Grenslandconferentie plaats in Venlo. De Grenslandconferentie is een initiatief van Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en verantwoordelijke voor grensoverschrijdende samenwerking en Stephan Holthoff-Pförtner, minister van Europese Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?