Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

20-12

Stagiaires hebben ‘super leuke’ leerplek bij Rijnland Instituut

De vier enthousiaste stagiaires van de Associate degree Leisure & Events van NHL Stenden in Emmen hebben veel gedaan en geleerd bij het Rijnland Instituut.

13-12

Het Rijnland Instituut onderschrijft het belang van human capital in grensoverschrijdende samenwerking

In deze korte video wordt duidelijk dat de toekomst voor ondernemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden in een verenigd Europa ligt dat de kracht van de regio en de mensen die er wonen onderkent en versterkt.

09-12

Onderzoek naar effectieve besteding Europese middelen

Het Rijnland Instituut werkt mee aan een plan van aanpak dat een zo effectief mogelijke besteding van Europees geld tot doel heeft.

19-11

Fotocollages van een geslaagd Rijnland symposium

Precies twee weken geleden vond het interactieve symposium van het Rijnland Instituut plaats met vijf workshops rond het thema Human Capital.

28-10

Euregio's willen mismatch in arbeidsmarkt tackelen

De digitalisering van economie en maatschappij en de voortschrijdende globalisering stellen krimpgebieden in Noord-Nederland en Noord-Duitsland voor dezelfde uitdagingen. In toenemende mate zoeken Euregio's de samenwerking om de mismatch tussen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en arbeidsmarkt te tackelen. Het Rijnland Instituut dat zich richt op het bevorderen van de inter-Europese betrekkingen stelt op haar jaarsymposium op 5 november aan de Hanzehogeschool in Groningen het urgente thema Human Capital centraal.

17-10

Rijnland speelt rol in televisieprogramma Ohne/Zonder Grenzen

Het televisieprogramma Ohne/Zonder Grenzen besteedde in de uitzending van 16 oktober 2019 aandacht aan het Rijnland Instituut. Teamlid Annick Bakker vertelde over haar ervaringen met het wonen en studeren in Duitsland en het werken met Duitsers.

09-10

Regio presenteert tijdens European Week in Brussel

Ook dit jaar vond de European Week of Cities and Regions in Brussel plaats van 7 tot 10 oktober. Op uitnodiging van de gemeente Coevorden en de EUREGIO was ook het Rijnland Instituut aanwezig. Cigdem Zantingh en Annick Bakker praatten belangstellenden uit Oost-Nederland op 9 oktober bij over de stand van zaken, de toekomstvisie en de missie van het Rijnland Instituut.

25-06

Alfa-college, Drenthe College, Berufsbildende Schulen Lingen/Osnabrück ondertekenen intentieverklaring

Op dinsdag 25 juni 2019 hebben ROC Alfa-college, Drenthe College en de Berufsbildende Schulen (BBS) in Lingen en Osnabrück (Westenberg) een handtekening gezet onder een samenwerkingsverband op het Alfa-college in Groningen.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?