Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

27-02

Rijnland Instituut verkent grensoverschrijdende diplomering

De grensregio’s in Duitsland en Nederland ervaren het als een beletsel dat diploma’s die aan Duitse of Nederlandse zijde zijn behaald, in het andere land onvoldoende erkenning genieten of lager worden ingeschaald.

14-02

Drenthe College Assen op bezoek bij BBS in Aurich

Docenten van het Drenthe College locatie Assen hebben op vrijdag 7 februari een bezoek gebracht aan de Berufs Bildende Schule in Aurich. Vertegenwoordigers van verschillende opleidingen maakten uitgebreid kennis met elkaar.

13-02

Presentaties Proeftuin Zorg en Techniek

In de Burgerzaal van de Gemeente Hoogeveen vertelden studenten van zorg- en techniekopleidingen aan genodigden en geïnteresseerden over de uitkomsten en hun ervaring van het project 'De Proeftuin'. Een project waarin de samenwerking tussen deze twee sectoren verbeterd en versterkt zou moeten worden. “Hier hebben we echt iets aan", was één van de enthousiaste reacties van de studenten.

10-02

Jongeren gratis op reis door EU

Een lot uit de loterij, zo klinkt het. In totaal 728 Nederlandse jongeren mogen maximaal dertig dagen gratis met trein, bus of boot door Europa reizen. Tussen 1 april en 31 oktober 2020 kunnen de tickets die de Europese Commissie beschikbaar stelt, worden verzilverd. Er zijn 20.000 vouchers in de lidstaten van de Europese Unie uitgedeeld.

20-12

Stagiaires hebben ‘super leuke’ leerplek bij Rijnland Instituut

De vier enthousiaste stagiaires van de Associate degree Leisure & Events van NHL Stenden in Emmen hebben veel gedaan en geleerd bij het Rijnland Instituut.

13-12

Het Rijnland Instituut onderschrijft het belang van human capital in grensoverschrijdende samenwerking

In deze korte video wordt duidelijk dat de toekomst voor ondernemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden in een verenigd Europa ligt dat de kracht van de regio en de mensen die er wonen onderkent en versterkt.

09-12

Onderzoek naar effectieve besteding Europese middelen

Het Rijnland Instituut werkt mee aan een plan van aanpak dat een zo effectief mogelijke besteding van Europees geld tot doel heeft.

19-11

Fotocollages van een geslaagd Rijnland symposium

Precies twee weken geleden vond het interactieve symposium van het Rijnland Instituut plaats met vijf workshops rond het thema Human Capital.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?