Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

11-03

Studenten van schoonheidsverzorging nemen kijkje in keuken Duitse opleiding

De studenten Schoonheidsverzorging van de vestiging Hoogeveen van het Alfa-college keken hun ogen uit tijdens de uitwisseling met de collega-opleiding in Osnabrück.

03-03

Rijnland Instituut praat Kamercommissie bij over euregionaal opleiden

Op uitnodiging van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken nam programmamanager Cigdem Zantingh van het Rijnland Instituut woensdag 4 maart deel aan het rondetafelgesprek over grensoverschrijdende samenwerking.

03-03

Studenten brengen marktkansen bedrijven in grensregio in kaart

Gezellig en leerzaam, zo vatten de tachtig studenten van Alfa-college Hoogeveen en BBS Lingen Wirtschaft de kick-off samen van het International Trade Project.

29-02

PraktiTrans gaat digitaal

PraktiTrans blijkt zo’n succesvolle formule dat verschillende uitvoeringsprojecten onder de vlag van PraktiTrans een digitale evenknie krijgen.

27-02

Rijnland Instituut verkent grensoverschrijdende diplomering

De grensregio’s in Duitsland en Nederland ervaren het als een beletsel dat diploma’s die aan Duitse of Nederlandse zijde zijn behaald, in het andere land onvoldoende erkenning genieten of lager worden ingeschaald.

14-02

Drenthe College Assen op bezoek bij BBS in Aurich

Docenten van het Drenthe College locatie Assen hebben op vrijdag 7 februari een bezoek gebracht aan de Berufs Bildende Schule in Aurich. Vertegenwoordigers van verschillende opleidingen maakten uitgebreid kennis met elkaar.

13-02

Presentaties Proeftuin Zorg en Techniek

In de Burgerzaal van de Gemeente Hoogeveen vertelden studenten van zorg- en techniekopleidingen aan genodigden en geïnteresseerden over de uitkomsten en hun ervaring van het project 'De Proeftuin'. Een project waarin de samenwerking tussen deze twee sectoren verbeterd en versterkt zou moeten worden. “Hier hebben we echt iets aan", was één van de enthousiaste reacties van de studenten.

10-02

Jongeren gratis op reis door EU

Een lot uit de loterij, zo klinkt het. In totaal 728 Nederlandse jongeren mogen maximaal dertig dagen gratis met trein, bus of boot door Europa reizen. Tussen 1 april en 31 oktober 2020 kunnen de tickets die de Europese Commissie beschikbaar stelt, worden verzilverd. Er zijn 20.000 vouchers in de lidstaten van de Europese Unie uitgedeeld.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?