Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een greep uit het Rijnlandse nieuws!

Nieuws, trends en ontwikkelingen uit de regio waar het Rijnland Instituut actief is!

10-06

Betere kansen voor jongeren in plattelandsgebieden

De Europese Commissie waarschuwt de lidstaten de groeiende kloof tussen stad en platteland niet te veronachtzamen en roept op vooral de positie van jongeren in plattelandsgebieden te verbeteren.

19-05

"Innovate don’t imitate“ als leidend motto bij PraktiTrans

Tijdens een marketingproject hielden 42 leerlingen van twee klassen van de Fachoberschule Wirtschaft, klas 12, zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve productideeën. De leerlingen en drie docenten gingen op 2 maart naar Emmen om een week te werken aan het project “Innovate don’t imitate”.

08-05

Zaken doen met de buren in coronatijd

Begin mei organiseerde adviesbureau Ik ben Drents Ondernemer een webinar over de impact die de coronacrisis heeft op Nederland en onze buurlanden en de kansen die er ook liggen.

03-04

Boeiende uitwisseling studenten chemietechniek

Elf studenten van de opleiding Allround Operationeel Technicus van het Drenthe College hebben begin maart enkele dagen een programma gevolgd aan de Berufsbildende Schule Technik und Gestaltung in Lingen.

11-03

Studenten van schoonheidsverzorging nemen kijkje in keuken Duitse opleiding

De studenten Schoonheidsverzorging van de vestiging Hoogeveen van het Alfa-college keken hun ogen uit tijdens de uitwisseling met de collega-opleiding in Osnabrück.

03-03

Rijnland Instituut praat Kamercommissie bij over euregionaal opleiden

Op uitnodiging van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken nam programmamanager Cigdem Zantingh van het Rijnland Instituut woensdag 4 maart deel aan het rondetafelgesprek over grensoverschrijdende samenwerking.

03-03

Studenten brengen marktkansen bedrijven in grensregio in kaart

Gezellig en leerzaam, zo vatten de tachtig studenten van Alfa-college Hoogeveen en BBS Lingen Wirtschaft de kick-off samen van het International Trade Project.

29-02

PraktiTrans gaat digitaal

PraktiTrans blijkt zo’n succesvolle formule dat verschillende uitvoeringsprojecten onder de vlag van PraktiTrans een digitale evenknie krijgen.

Terugblik symposium 2019

Grote transities verlangen samenwerking op alle fronten

Op 5 november vond het jaarlijkse symposium van het Rijnland Instituut in Groningen plaats, een dag vol met boeiende sprekers en workshops. Benieuwd naar het verloop van de dag?