Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Europees onderwijs veranderd door COVID-19

Het onderwijs binnen de Europese Unie komt langzaam weer op gang nadat in alle lidstaten scholen, opleidingen en universiteiten voor kortere of langere duur de deuren sloten.

Op een recent gehouden videoconferentie van onderwijsministers bleek dat de meeste lidstaten langzaam het onderwijs in de klas, collegezaal of werkgroepen weer oppakken. Het komend collegejaar blijven de maatregelen voor sociale afstand en hygiëne vanwege COVID-19 zeker van kracht. Dat betekent dat de studenten in kleinere groepen les krijgen of aan opdrachten werken. De Kroatische onderwijsminister Blazenka Divjak constateerde dat het wenselijk is om alvast voorbij de crisismaatregelen te kijken. ‘Gebaseerd op de lessen die we hebben geleerd, zullen we maatregelen en vernieuwingen in het onderwijs moeten overwegen die ons onderwijssysteem beter beschermen en weerbaar maken tegen potentiële toekomstige crisissen.’ Divjak wees er tevens op dat de verschillende wijzen waarop lidstaten en onderwijsinstellingen het onderwijsjaar afsluiten gevolgen kunnen hebben voor de grensoverschrijdende onderwijsmobiliteit. ‘Het onderwijs staat voor grote uitdagingen.’

Bron: Europa.nu

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer