Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jouw mening telt! Enquête Duits op het mbo

Al jaren is het vak Duits een zorgenkindje op het mbo. Dat terwijl Duitsland de belangrijkste handelspartner is, het een voorkeurland is om op vakantie te gaan en er innige samenwerkingsvormen bestaan, zeker in de grensregio.

Vorig jaar juni plaatste het Rijnland Instituut deze blog over de Duitse taal. Hoe is het toch mogelijk dat de goede betrekkingen met Duitsland zich niet vertalen in meer aandacht voor de taal. Dat terwijl met het oog op de werkgelegenheid in de grensregio een actieve beheersing van het Duits wenselijk is. Het spreken van de taal biedt de mbo’er een beter toekomstperspectief. Het is de hoogste tijd om de mening van de mbo-student over het vak Duits in kaart te brengen. Het Rijnland Instituut is benieuwd naar jouw ervaring met de Duitse taal.

Om dit verder uit te diepen onderzoekt het Rijnland Instituut de populariteit van het Duits onder mbo-studenten op het Alfa-college en het Drenthe College. In de enquête komen vragen naar voren over studenten zelf en hun opleiding, of ze lessen Duits krijgen en wat ze vinden van de Duitse taal en Duitsland.

Ben jij een mbo-student en zou je ons willen helpen bij ons onderzoek door je mening te geven? Klik hier voor het invullen van de enquête!

Alvast bedankt!