Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Digitale kloof vergroot kansongelijkheid binnen onderwijs

De coronapandemie maakt heel scherp duidelijk dat de digitalisering binnen Europa heel ongelijk is verdeeld. Er zijn landen en gebieden waar jongeren nog altijd slecht toegang hebben tot het internet.

Daardoor neemt de kansongelijkheid binnen het onderwijs in Europa toe. Het Europees Parlement heeft zich in haar zitting eind oktober uitgesproken een eind te maken aan de digitale kloof. In sommige lidstaten heeft 32 procent van de scholieren een aantal maanden totaal geen toegang gehad tot het onderwijs. Onacceptabel, aldus de resolutie die met 593 stemmen voor en 58 tegen werd aangenomen. De angst bestaat dat de gebrekkige digitale onderwijsmogelijkheden een negatieve impact heeft op toekomstige inkomensniveaus en arbeidsproductiviteit van een hele generatie. Vooral in grensregio’s en afgelegen plattelandsgebieden zijn extra investeringen nodig om aan de ongewenste situatie een eind te maken, aldus de leden van het Europese Parlement. De parlementariërs roepen de Europese Commissie op niet te snijden in educatie- en trainingsprogramma’s en pleiten voor een verdrievoudiging van het budget dat is gemoeid met Erasmus+.

Dit artikel is gebaseerd op een tekst op het platform www.europa-nu.nl

Wij werken samen met verschillende partners

en natuurlijk met onze subsidieverstrekkers en andere participanten. Benieuwd?

Hier lees je meer over de partners van het Rijnland Instituut.

Lees meer