Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

PraktiTrans slecht schotten tussen buren

De onbekendheid met alle mogelijkheden die er zijn om stages te lopen of opleidingen te volgen in de buurlanden Nederland en Duitsland is nog altijd groot. PraktiTrans, een initiatief van Arbeidsmarkt Noord met ondersteuning van Eems Dollard Regio (EDR) en Wachstumregion Ems-Achse e.V., informeert en laat scholieren, werkgevers en studenten kennismaken met de vele opleidingen in het buurland. Dat is essentieel om de kansen op studie en werk aan weerszijden van de grens te ontdekken.

Het opdoen van praktijkervaring in de aan elkaar grenzende regio's biedt studenten nieuwe perspectieven in hun leren en persoonlijke ontwikkeling. In PraktiTrans werken de eerder genoemde projectpartners nauw samen met Alfa-college, Landkreis Emsland, Landkreis Leer, Noorderpoort College, NHL Stenden hogeschool, UWV Emmen en het Rijnland Instituut. PraktiTrans is op 1 juli 2016 gestart en loopt in elk geval tot 2020 door. De Job-Bus PraktiTrans biedt studenten de gelegenheid een kijkje in de keuken te nemen van bedrijven aan beide zijden van de grens. Het is een interessante mogelijkheid om over en weer carrièremogelijkheden te onderzoeken. De bedrijven in de grensregio, die soms dringend om geschoold personeel zitten te springen, werken graag mee aan het baanbrekende initiatief.

In de factsheet hiernaast vindt u meer info en de cijfers van het project.

Prakti Trans Fact sheet 1 2020