Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

ICT-Academie

Nederlandse en Duitse werkgevers staan voor dezelfde uitdagingen op de arbeidsmarkt. Ze zijn op zoek naar goed opgeleide medewerkers voor complexe opgaven in hun bedrijf dat veelal opereert in een dynamische markt. Wat vandaag nieuw is op het gebied van IT en gebruik van sociale media is morgen alweer verouderd. Die snelle ontwikkelingen dwingen tot samenwerking tussen bedrijven en onderwijs in de grensregio's om samen tot innovatieve onderwijsmogelijkheden te komen in het kader van levensloop bestendig leren.

De realisatie van een grensoverschrijdende ICT-Academie schept de mogelijkheid voor studenten en bedrijven om in een duaal studietraject de nieuwst beschikbare kennis te verwerven. De flexibele kwalificatietrajecten spitsen zich toe op innovatiegerichte IT-beroepen en komen in nauwe samenwerking tussen IT-bedrijven en onderwijs tot stand. Zowel oudere als jongere werknemers krijgen in het duale studietraject toegang tot het snel veranderende kennislandschap. De lesprogramma's die studenten met deelcertificaten afsluiten, zijn flexibel en veranderlijk ingericht om snel op nieuwe behoeften in te kunnen spelen. De ICT-Academie wil op die wijze de regionale innovatiekracht versterken.

ICT Academie 2019 10 29 at 16 52 27 1