Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Uitwisselingsexcursie JobBus in teken bedrijf en veiligheid

In juni vond een digitale uitwisselingsexcursie van de JobBus van PraktiTrans plaats samen met de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) van NHL Stenden Hogeschool. De studenten hielden zich deze maand bezig met het project ‘bedrijf en veiligheid’ waarbij zij een risico-inventarisatie en evaluatie uitvoeren voor bedrijven en organisaties. De JobBus is een initiatief van Wachstumregion Ems-Achse e.V. en Rijnland Instituut met ondersteuning van Arbeidsmarkt Noord en Eems Dollard Regio (EDR) om studenten actief te informeren over de arbeidsmogelijkheden in het buurland.

Deze bijzondere editie in een digitale ‘JobBus’ kwam tot stand in nauw overleg met de Thorbecke Academie van NHL Stenden en de Duitse organisatie ‘DIN’. Centraal tijdens de bijeenkomst stond het belang van de standaardisatie van producten en diensten. Het doel hiervan is het ondersteunen van de efficiëntie en kwaliteitswaarborging in verschillende sectoren. Voor de studenten van IVK dus de perfecte mogelijkheid om zich internationaal te oriënteren op de wenselijke standaardisering in het toekomstige werkveld.

Ivk din jobbus 1

In een gastcollege gaf Mario Beier, head of group ‘research and transfer’ een presentatie over het Deutsches Institut für Normung (DIN), de processen van standaardisatie en de voordelen die het kan bieden. DIN is opgericht in 1917 als onafhankelijk platform voor standaardisatie. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een instituut dat wereldwijd actief is. Naast de vijfhonderd vaste werknemers bieden wereldwijd 35.000 experts een bijdrage aan standaardisatie. DIN is een instituut dat voor veel ondernemingen een oplossing kan bieden bij standaardiseringsvragen. De organisatie brengt bijvoorbeeld verschillende belangengroepen bij elkaar en levert advies. Ook stelt DIN de benodigde infrastructuur voor diverse projecten beschikbaar. Hierbij valt te denken aan vergaderzalen, online conferenties en eventuele managementsystemen voor documenten. Om dit te bewerkstelligen is het werven van nieuwe partners en experts een belangrijk uitgangspunt voor het instituut. Volgens Beier kan de Duitse industrie dankzij standaardisatie op jaarbasis minimaal 17 miljard euro besparen.

Ick din jobbus 3

De digitale JobBus werd bijgewoond door vier docenten van NHL Stenden en 85 studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde.