Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rijnland Instituut verkent grensoverschrijdende diplomering

De grensregio’s in Duitsland en Nederland ervaren het als een beletsel dat diploma’s die aan Duitse of Nederlandse zijde zijn behaald, in het andere land onvoldoende erkenning genieten of lager worden ingeschaald.

Het vormt een obstakel voor werkzoekenden en studenten om wederzijds over de grens aan de slag te gaan. Om aan dit euvel tegemoet te komen, gaat het Rijnland Instituut onderzoeken of enkele mbo-opleidingen zich lenen voor binationale erkenning. In nauwe samenwerking met Hochschule Osnabrück verkent het kennisinstituut voor grenzeloos opleiden en werken binnen Europa de mogelijkheid voor twee mbo-beroepen grensoverschrijdende curricula te ontwikkelen. De diploma’s zouden na het afronden van de studie zowel in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen als in Nederland geldig moeten zijn. De voorverkenning moet uitmonden in een aanbeveling. Het onderzoek zich op een opleiding in de ICT-sector en een handelsberoep.