Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rijnland Instituut praat Kamercommissie bij over euregionaal opleiden

Op uitnodiging van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken nam programmamanager Cigdem Zantingh van het Rijnland Instituut woensdag 4 maart deel aan het rondetafelgesprek over grensoverschrijdende samenwerking.

Zij praatte de Kamerleden bij over de ambities van het kennisinstituut voor internationale samenwerking in de grensregio met bijzondere aandacht voor grensoverschrijdend opleiden. Het Rijnland Instituut zou graag een prominentere rol willen spelen in de Samenwerkingsagenda Nederland-Nedersaksen. Om de beoogde euregionale samenwerking vlot te trekken adviseerde Zantigh een inventarisatie te maken van de relevante aanwezige kennis bij onderwijspartners, overheden, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld en hun behoeften. ‘Wij verrichten niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar munten uit in het doen - geen woorden maar daden’, aldus de instituutsleiding. Al enkele jaren werkt het Rijnland Instituut samen met verschillende Duitse en Nederlandse partners en onderwijsinstellingen. Daarnaast onderzoekt het kennisinstituut de ontwikkeling van grensoverschrijdende curricula voor opleidingen. Voor de doorontwikkeling tot een Centre of Expertise gericht op euregionale competenties vroeg Zantingh de commissieleden, in het position paper, in de projectfase om een financiële bijdrage voor drie jaar.

Zie via deze link het gehele debat met de bijdragen van alle sprekers terug. En via deze pagina vindt u de position paper zoals vermeld op de website van de Tweede Kamer.

Wij werken samen met verschillende partners

en natuurlijk met onze subsidieverstrekkers en andere participanten. Benieuwd?

Hier lees je meer over de partners van het Rijnland Instituut.

Lees meer