Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rijnland Instituut draagt bij aan stedenband Emmen en Lingen

De grenssteden Emmen en Lingen hebben de wens uitgesproken de banden aan te halen op gezamenlijke thema’s die voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling in de nabije toekomst van belang zijn. In de grensoverschrijdende samenwerking speelde het Rijnland Instituut een belangrijke rol als intermediair.

Samen met vertegenwoordigers van NHL Stenden Hogeschool en Hochschule Osnabrück, beleidsambtenaren, bestuurders en ondernemers zijn in rondetafelgesprekken de mogelijkheden tot verdere samenwerking verkend. In februari 2019 vond de aftrap van de verkennende gesprekken plaats met een bezoek aan Lingen. De vertegenwoordigers van alle betrokken instanties brengen in het voorjaar van 2022 een tegenbezoek aan Emmen om de samenwerking te bekrachtigen. Ook bij een eventueel vervolg haken het Rijnland Instituut en de hogescholen aan om de grensoverschrijdende samenwerking in concrete projecten verder vorm te geven.

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer