Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Nikolaus Jansen nieuwe voorzitter Expertgroep Rijnland Instituut

Na twee jaar voorzitterschap van de Expertgroep van het Rijnland Instituut droeg Peter Meiwald tijdens de bijeenkomst van de Expertgroep op 13 oktober de voorzittershamer over aan Nikolaus Jansen. De losse en bevlogen stijl van de oud-politicus van de Grünen in de Bondsdag tijdens congressen en bijeenkomsten van het Rijnland Instituut heeft de Nederlands-Duitse kennis- en netwerkorganisatie geen windeieren gelegd.

Expertgroep wisseling van voorzitter

De afgelopen jaren is het grensoverschrijdende onderwijs-overheden-ondernemers netwerk steeds nadrukkelijker op de ontwikkelingsagenda’s in de euregio’s gekomen. Met Nikolaus Jansen (zie ook het interview met hem: Rijnland Instituut | ‘We moeten de weg naar elkaar zien te vinden’) verwachten de experts verzameld in de Expertgroep en de medewerkers van het Rijnland Instituut nieuwe stappen in de professionalisering en ontwikkeling te kunnen zetten. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan een wetenschappelijke onderbouwing van wat specifiek euregionale competenties zijn die in mbo-curricula een plek dienen te krijgen. Regionale overheden aan beide zijden van de grens en hun onderwijspartners verwachten veel van de ontwikkeling van zulk soort binationale curricula, waarbij het niet alleen om zogenoemde hard skills gaat, maar ook om soft skills zoals sociale vaardigheden. Het zal de werkmogelijkheden van jongeren en economische ontwikkeling van de regio’s een impuls geven.

Foto: Suzanne van der Neut