Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Goethecertificaat op het mbo

Veel mbo-banen doen een beroep op je taalbegrip; niet alleen Engels is daarbij van toenemend belang, ook kennis van het Duits blijkt in de praktijk heel handig.

Dit is dan ook in veel opleidingen opgenomen als vak, dus een aardig mondje Duits zullen veel studenten wel spreken. Het is echter niet altijd gemakkelijk om aan te tonen dat je dat Duits goed beheerst, daar komt een Goethecertificaat van pas. Een Goethecertificaat is de equivalent van het Cambridge Engels certificaat. Dit certificaat, in Nederland, Duitsland, maar ook wereldwijd erkend, zorgt ervoor dat het taalniveau Duits van mbo-studenten inzichtelijk is. In het bezit zijn van een Goethecertificaat vergroot de kansen op de banenmarkt, dus het initiatief wordt breed gedragen. Benieuwd wat een certificaat voor jou kan betekenen? Bekijk dan het filmpje van het project Lernende Euregio!