Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Europees Solidariteitskorps biedt jongeren internationaal vrijwilligerswerk

BRUSSEL - Het Europees Solidariteitskorps heeft van de lidstaten meer armslag gekregen om jongeren tussen de 18 en 30 jaar een relevante (vrijwilligers)werkervaring te bieden. Zo mogen de sociale projecten langer duren en kunnen jongeren na afloop een ‘jongerenpas’ ontvangen waarin staat welke relevante vaardigheden de vrijwilligers hebben opgedaan.

Ook mogen jongeren zich voor meer dan één project inschrijven als de totale duur daarvan maar niet langer is dan een jaar. Het solidariteitskorps ondersteunt activiteiten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, bouw van onderdak, opvang, ondersteuning en integratie van migranten en vluchtelingen, milieubescherming of preventie van natuurrampen. De EU heeft het programma in het leven geroepen in de verwachting dat het niet alleen het doen van vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleert, maar ook om bij te dragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden van de betrokkenen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Voor meer informatie zie: https://europa.eu/youth/solida...

Bron: Europa.nu