Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Betere kansen voor jongeren in plattelandsgebieden

De Europese Commissie waarschuwt de lidstaten de groeiende kloof tussen stad en platteland niet te veronachtzamen en roept op vooral de positie van jongeren in plattelandsgebieden te verbeteren.

De minder dicht bevolkte gebieden kampen met vergrijzing en krimp. Daarom is het wenselijk de jeugd die er nog woont, betere kansen en voorzieningen te bieden. De Commissie noemt goede scholing, kwaliteitsbanen, een adequate digitale infrastructuur, goed openbaar vervoer en ontspanningsmogelijkheden als belangrijke aandachtspunten. De lidstaten zouden er tevens goed aan doen jongeren te stimuleren om als vrijwilliger aan de slag te gaan in de plaatselijke gemeenschap. Er liggen tevens volop kansen voor ondernemerschap en werkgelegenheid. De Europese Commissie bepleit waar mogelijk de EU-programma’s te verbinden met Erasmus+, het Europese Solidariteit Fonds, het Europees Sociaal Fonds en het Jeugd Garantie Fonds. ‘We moeten jongeren in plattelandsgebieden betere kansen bieden’, concludeert de Commissie in haar oproep aan lidstaten.

Bron: Europa.nu

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer