Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Blue Zone Innovations geven Zuidoost-Drenthe krachtige impuls

De vrijetijds- en gezondheidssector in Zuid- en Oost-Drenthe, NHL Stenden hogeschool, Alfa-college en Drenthe College, zes gemeenten en de provincie slaan de handen ineen om de vitaliteit onder inwoners en gasten te vergroten. Met een aanzienlijke financiële injectie uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gaan de drie kennisinstellingen samen met ondernemers en overheden innovatieve producten en diensten ontwikkelen.

Ondernemers in de vrijetijdseconomie hebben er volgens de initiatiefnemers baat bij als zij het gezondheidsaspect meer betrekken in hun diensten en producten. Door het creëren van een gezonde levensstijl bij bewoners en bezoekers ontstaan naar verwachting economisch rendabele vernieuwende cross-overs tussen de gezondheids- en vrijetijdssector. Het Rijnland Instituut verwacht dat de uitkomsten van Blue Zone Innovations ook goed toepasbaar zijn in de Duitse grensregio. De partnerorganisaties NHL Stenden hogeschool en Alfa-college leveren elk een projectleider, dit zijn Sandra Hoekstra en Monique Pestman. Er komen zogenoemde hybride werkplaatsen of ateliers waar studenten en ondernemers nauw gaan samenwerken. De eerste daarvan start in Exloo.