Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wereld Fietsdag in de regio

Vandaag, 3 juni, is het Wereld Fietsdag! Over de hele wereld wordt gevierd hoe fijn het is om te fietsen. Fietsen is niet alleen leuk en gezond voor jezelf, maar ook goed voor het klimaat.

In een land zoals Nederland staan wij er niet vaak bij stil hoe uniek al onze fietspaden en -routes zijn. Met je fiets naar het werk of naar de supermarkt is voor ons vaak dagelijkse kost. Veel mensen speuren de fietskaarten en het internet af voor de mooiste fietsroutes om te genieten van onze natuur.

Een paar leuke feitjes op een rij! Drenthe is volgens het hele land dé fietsprovincie in Nederland. In Drenthe alleen al ligt er 2100 kilometer aan belijnde fietspaden. Gemiddeld stapt een Drent dertig keer per jaar op de fiets voor een fietstocht, waarvan de meeste tochten in hun eigen woonomgeving plaatsvinden.

Niet alleen weten de Drentenaren de fietspaden te vinden, ook de Duitse gasten hebben de fietstochten ontdekt! Het aantal Duitse bezoekers die in Drenthe verblijft is de laatste jaren gestegen. Maar liefst 70% van de gasten komt uit Duitsland. Vroeger waren de Duitsers voornamelijk geïnteresseerd in de kust, water en steden van Nederland, maar de laatste jaren is er een trend ontstaan met een interesse voor de heide- en bosgebieden. Dit is een mooie kans voor Drenthe om in te haken en aan de Duitse gasten te laten zien wat zij te bieden hebben.

Om dit weekend te genieten van al het moois wat Drenthe te bieden heeft, lichten wij een bijzondere route uit: de 42 kilometer lange knooppuntenroute ‘Aanstreekelijk Aa en Hunze’. Tijdens deze rit geniet je niet alleen van de natuur maar ook van alles wat de streek Aa en Hunze gebied te bieden heeft. Tijdens de route fiets je langs boerderijwinkels, een melktap, imkerijen en een schaapskooi.

In de onderstaande link staan alle fietsroutes die Drenthe te bieden heeft.

https://www.drenthe.nl/fietsen...;