Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Uitwisseling Alfa-college/Berufsschulzentrum am Westerberg

Vrijdag 24 mei heeft er in Osnabrück een uitwisseling plaatsgevonden tussen studentes Schoonheidsverzoring van het Alfa-college Hoogeveen en studentes van Berufsschulzentrum Westerberg. De uitwisseling van de studentes valt onder het INTERREG-programma Duitsland-Nederland “Leren zonder grenzen” en wordt gefinancierd door EU-fondsen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en de provincies Gelderland en Overijssel, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Doel van de uitwisseling

Het doel van deze uitwisseling is het verkennen van elkaars werkveld en werkwijze, alsmede elkaars cultuur en het verbeteren van onderlinge grensoverschrijdende samenwerking tussen beide scholen. Op deze manier ontvouwt zich een grotere arbeidsmarkt voor studenten en kan het bedrijfsleven kiezen uit een groter arbeidspotentieel.

Kennis en ervaring uitwisseling

Tijdens de uitwisseling vandaag werd er tijdens een presentatie aan de studentes van Alfa-college uitgelegd hoe de opleiding er in Osnabrück uitziet en hoe het lesmateriaal wordt aangeboden. Daarna zijn de studentes van beide scholen naar de lesruimtes gegaan, waar de Nederlandse studentes diverse hand- en gezichtsbehandelingen kregen van de Duitse studentes. Er ontstonden hierbij spontane en leuke gesprekken waarbij de studentes over en weer hun ervaringen over het toepassen van de behandelingen deelden en waarbij ze elkaar beter leerden kennen. Ook de betrokken docenten wisselden hun kennis en ervaringen uit.

Vervolg

Aan de hand van het vergelijken van de curricula van beide scholen zal worden bepaald wat er zowel in het curriculum van het Alfa-college als Berufsschulzentrum Westerberg kan worden toegevoegd. Naast het lesmateriaal willen we samen ook kijken naar de stages/praktijk met betrekking tot de opleidingen en een vergelijking maken.

Op maandag 17 juni zal er tweede uitwisseling plaatsvinden tussen beide scholen, die keer op het vakgebied Haarverzorging. De studentes van Berufsschulzentrum Westerberg zullen dan het Alfa-college Hoogeveen bezoeken.