Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Studenten van schoonheidsverzorging nemen kijkje in keuken Duitse opleiding

De studenten Schoonheidsverzorging van de vestiging Hoogeveen van het Alfa-college keken hun ogen uit tijdens de uitwisseling met de collega-opleiding in Osnabrück.

Een bus met dertig studenten en drie docenten reisde vroeg in de ochtend op maandag 9 maart af naar Berufsschulzentrum am Westerberg voor een Masterclass. Expert Jeannette Jacobs legde uit hoe zij zich heeft toegelegd op schoonheidsbehandelingen, permanente make-up en micro haarpigmentatie voor o.a. kankerpatiënten. De van oorsprong Nederlandse, woont en werkt al 35 jaar in Duitsland en kon daardoor de studenten ook goed bijpraten over hoe het is om in de grensregio te wonen en werken. Na de lunch togen de Nederlandse en Duitse studenten naar de tentoonstelling van de Deutsche Bundesstiftung Umwelt over de milieueffecten van dagelijkse routines en handelingen en het effect op de gezondheid. Interactieve opdrachten maakten duidelijk wat de milieubelasting is van bijvoorbeeld medicijnen, deodorant of schoonheidsproducten en wat de effecten zijn op het eigen lichaam. Een volgende ontmoeting tussen beide opleidingen vindt eind juni plaats.

Dit project wordt uitgevoerd in het kader van het Inetrreg-programma Duitsland-Nederland ‘Leren zonder grenzen’ en wordt gefinancierd door EU-fondsen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en de provincies Gelderland en Overijssel en de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Voor meer informatie zie ook: https://leren-zonder-grenzen.com/

Wij werken samen met verschillende partners

en natuurlijk met onze subsidieverstrekkers en andere participanten. Benieuwd?

Hier lees je meer over de partners van het Rijnland Instituut.

Lees meer