Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Studenten brengen marktkansen bedrijven in grensregio in kaart

Gezellig en leerzaam, zo vatten de tachtig studenten van Alfa-college Hoogeveen en BBS Lingen Wirtschaft de kick-off samen van het International Trade Project.

Per bus waren de mbo-studenten uit Drenthe op dinsdag 3 maart afgereisd naar Lingen. Na een welkom door de vestigingsdirecteur Heinz Gebbeken volgde een korte spoedcursus van Caroline Wille van het Rijnland Instituut over de vele mogelijkheden die het studeren in de euregio de studenten biedt. ‘Probeer je horizon te verbreden en profiteer van het ruime aanbod op het gebied van wonen, werken en studeren’, luidde haar advies. Ze stipte tevens de interessante culturele diversiteit aan. Zo is het ondenkbaar in Nederland een vergadering te beginnen zonder koffie of informele gesprekken over het weer of de gezondheid, terwijl in Duitsland zakelijkheid de boventoon viert. Vervolgens was het woord aan de studenten die in een korte pitch hun eigen marktonderzoek presenteerden die ze de komende maand gaan uitvoeren bij bedrijven en overheden zoals Modehaus Schulte, Stadt Lingen, Autohaus Senger, Sparkasse Emsland, Jonge Beer Brouwerij, Max Trade, Klaver Fietsparkeren. Eind april treffen de deelnemende studenten en docenten elkaar tijdens een tweedaagse bijeenkomst in Hoogeveen om de marktonderzoeken verder uit te werken en te presenteren aan de opdrachtgevers.

Het International Trade Project maakt deel uit van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland “Leren zonder grenzen” en wordt gefinancierd door EU-fondsen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en de provincies Gelderland en Overijssel, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.