Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Stagiaires hebben ‘super leuke’ leerplek bij Rijnland Instituut

De vier enthousiaste stagiaires van de Associate degree Leisure & Events van NHL Stenden in Emmen hebben veel gedaan en geleerd bij het Rijnland Instituut.

‘De begeleiding was super leuk, we zijn goed ondersteund’, vertelt Esther Venema. De studentes Esther Venema, Kim Snippert, Sandra Harms en Kirsten van der Veen begonnen in september 2019 en hielpen vier evenementen mee organiseren: het jaarlijkse symposium, een bustour langs partners, een activiteit tijdens de dag van de Duitse taal en de Grensoverschrijdende Jeugdspelen. Kim Snippert: ‘Veel leuker dan op school aan een fictieve opdracht werken. Dit gebeurt echt en je bent er zelf bij.’ Het liefst hadden ze de evenementen niet alleen voorbereid maar ook meegemaakt, maar dat zat er helaas niet in. Het symposium in november was beslist een mooie ervaring, de andere evenementen die volgend voorjaar plaatsvinden, maken ze niet meer mee als student. Als het goed is zijn ze dan afgestudeerd. Vooral de grensoverschrijdende samenwerking was boeiend en leerzaam. ‘De samenwerking binnen Rijnland Instituut met de scholen aan Duitse en Nederlandse zijde verloopt heel goed’, aldus Esther. ‘Soms zouden wij sneller knopen willen doorhakken, maar omdat er veel partijen bij betrokken zijn, vergt dat wel eens meer tijd. Dat is een goede leerervaring.’ Niet alle studenten waren de Duitse taal goed machtig. ‘Dat was wel eens lastig’, constateert Kim. Beide studentes hopen met hun diploma snel aan het werk te gaan. Kim gaat het liefst verder in de evenementenhoek, Esther verkiest het werk op een vakantiepark.