Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rijnland Instituut organiseert uitwisseling BBS Lingen en Alfa-college

Op donderdag 21 april en vrijdag 22 april vond de tweedaagse uitwisseling plaats tussen de 2e jaars studenten uit de opleidingen B2HBO, Junior Accountmanager, International Business en Business Administration van het Alfa-college Hoogeveen en de Gymnasium-studenten van BBS Lingen Wirtschaft in het kader van het gezamenlijke “International Trade Project”.

Omdat tegelijkertijd samen wordt gewerkt aan dit project, merken we dat de drempel richting het buurland kleiner wordt voor de studenten om daar bijvoorbeeld een stage te doen of voor een leerwerkplek te kiezen.

Door op deze wijze te werken, leren studenten elkaars taal en cultuur beter kennen en wordt hun blikveld verbreed. Juist in een grensregio is het van groot belang om studenten op deze manier te stimuleren. Ook proberen we hiermee een grotere (360 graden) arbeidsmarkt te creëren, waarbij zowel de studenten meer kansen krijgen, als óók het bedrijfsleven door te kunnen kiezen uit een groter arbeidspotentieel.

In de grensregio bevinden zich veel internationale bedrijven. Hierdoor zien we dat de grens niet belemmert, maar juist veel kansen biedt voor onze toekomstige werknemers om in een internationale omgeving te kunnen werken.

Dit jaar werken de studenten samen aan het onderzoeken van o.a. demografische aspecten in beide regio’s. Ze leren daarbij meer over de omvang van de bevolking en haar groei, leeftijdsopbouw en werkcultuur om dit bijvoorbeeld toe te kunnen passen bij marketingvraagstukken. Zo leren ze meer over hun eigen regio, maar ook over de grensregio. Op deze manier proberen we de studenten aan beide zijden van de grens op te leiden voor de Europese arbeids- en kennismarkt en vergroten we hun toekomstperspectief.

De uitwisseling van de studenten valt onder het INTERREG-programma Duitsland-Nederland “Leren zonder grenzen “en wordt gefinancierd dor EU-fondsen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en de provincies Gelderland en Overijssel, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Ontzettend leuk om Hoogeveen te hebben leren kennen en nieuwe vrienden te hebben gemaakt met studenten van het Alfa-college

Maya - BBS Lingen Wirtschaft (midden op foto)
Foto 3
Foto 1

Caroline Wille van Wachtstumsregion Ems-Achse e.V. vertelde over de cultuurverschillen en -overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer