Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rijnland Instituut en IT Hub slaan handen ineen met een strategisch partnerschap!

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Rijnland Instituut en IT Hub een nauwe samenwerking zijn aangegaan. Als bruggenbouwers in de regio delen we een gemeenschappelijke visie en missie en streven we naar verbinding en groei. Samenwerking en internationalisering staat centraal in ons partnerschap. Samen zetten we ons in om bruggen te slaan en synergie te creëren en leggen we de focus op samenwerking met de Duitse grensgebieden.

Het Rijnland Instituut is een samenwerkingsverband tussen NHL Stenden, Alfa-college, Drenthe College, Hochschule Osnabrück en Hanzehogeschool. Het doel van Rijnland Instituut is om grensoverschrijdende samenwerking te versterken en aan te jagen met de focus op business en sociale innovatie. Wij zien talloze mogelijkheden voor een waardevolle samenwerking en co-creatie met name op het gebied van innovatie, onderwijs, digitale transitie en het informeren en inspireren van ondernemerschap op het gebied van innovatie. Hiermee dragen we bij aan het creëren van een toekomst waarin innovatie en samenwerking centraal staat.

Deze samenwerking is per direct bekrachtigd met een ondersteunende rol voor de IT Hub als associate partner in het Interreg VIa Deutschland-Nederland project “BiCoNet”. Het doel van dit binationale project is zowel Nederlandse als Duitse mkb-ers te ondersteunen bij het innoveren van hun businessmodellen door middel van het inzetten van kunstmatige intelligentie. Deze bedrijven realiseren hiermee duurzame waardecreatie en verkleinen hun ecologische voetafdruk. Het project “BiCoNet” heeft een volume van € 6,9 miljoen.

Daarnaast hebben wij in 2023 gezamenlijk met Rijnland Instituut een zeer succesvolle samenwerking gehad in het project “Binationale mbo curricula”. Tijdens dit project zijn 4 IT-fieldlabs gestart in de IT Hub. Het primaire doel van deze fieldlabs was mbo-opleidingen in Drenthe en de Duitse grensregio beter op elkaar te laten aansluiten. Hierdoor krijgen studenten de kans om na het afronden van hun opleiding aan beide zijde van de grens te werken.
Wij kijken uit naar een fijne samenwerking en nog meer mooie projecten.

Kortom, samen creëren we meer impact!

Voor meer informatie over de IT Hub, klik hier!

Partnerschap Rijnland Instituut x IT Hub