Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

PraktiTrans - wij begeleiden u over de Nederlands-Duitse grens

PraktiTrans ondersteunt en stelt mensen in staat om in contact te komen met het buurland en een uitwisseling te laten plaatsvinden. Barrières overwinnen, of dat nu op taalkundig, cultureel of systemisch niveau is. Wij geven praktische, toepasbare tips en bieden ondersteuning via ons veelzijdig, op maat gemaakt aanbod.

ESCAPE GAME

Het Escape Game is zowel digitaal als boek verkrijgbaar. Het spel is speciaal ontwikkeld voor het Duits-Nederlandse grensgebied en brengt culturele, historische en taalkundige achtergronden over. Het spel is geschikt als kennismaking met het buurland en kan worden gespeeld door basischoolleerlingen vanaf groep 7. Het is ook geschikt voor teambuilding of bijscholing. Er is geen verdere kennis vereist om het spel te spelen.

Flyer Escape Game Grensgeheim Prakti Trans NL

DIGITALE JOB-BUS

De digitale Job-Bus is een beproefd middel om mensen te helpen hun eerste stappen over de grens te zetten. Verschillende groepen kunnen samen in contact komen met het buurland. Voor leerlingen en studenten dient de Job-Bus als instrument voor loopbaanoriëntatie. Docenten leren tijdens een digitale Job-Bus meer over het onderwijssysteem van het buurland om hun leerlingen voor te bereiden op grensoverschrijdende loopbaanoriëntatie. Ondernemersgroepen maken van deze gelegenheid gebruik om grensoverschrijdende netwerken te onderhouden, contacten te leggen en om kennis te maken met de economie van het buurland. Dit is een goede voorbereiding op de kennismaking met nieuwe samenwerkingspartners.

Flyer Job Bus Prakti Trans NL

SERIOUS GAMES

Serious games zijn digitale games waarbij door het spelen tegelijk educatie en informatie wordt overgebracht. Een spelvorm die cultuureducatie en beroepsoriëntatie combineert, is de digitale bedrijfsspeurtocht. In dit spel leren de leerlingen welke opleidingsmogelijkheden en beroepsprofielen er in de grensregio zijn, hoe sollicitatieprocedures in elkaar zitten en welke economische banden er al in de grensregio bestaan. De aanpak hier is: Herken jezelf in de ander.

Flyer Schnitzeljagd Prakti Trans NL

DIGITALE CULTUURDAG

De digitale cultuurdag is een aanbod voor scholen waarbij Duitse en Nederlandse klassen onder begeleiding digitaal met elkaar in contact worden gebracht. In tweetalige groepen werken ze aan culturele onderwerpen die vervolgens worden gepresenteerd. Hierdoor ontstaan intensieve contacten, een interactieve uitwisseling en een goed afgerond programma met een werkresultaat dat een blijvende ervaring oplevert.

CULTUURWORKSHOP "ESSENTIE VAN HET VERSCHIL"

In digitale workshops zal de culturele verscheidenheid - in het algemeen of over een specifiek onderwerp - tussen Duitsland en Nederland worden toegelicht. Op het eerste gezicht lijken er nauwelijks verschillen tussen de twee landen te bestaan. Toch kan dit er heel anders uitzien wanneer er met een bedrijf uit het buurland samen wordt gewerkt. Het zit hem in het detail. Deze workshop gaat over het omgaan met hiërarchieën, misverstanden in de communicatie, het onderwijssysteem en de historische achtergrond van beide landen.

Flyer Kulturworkshop Prakti Trans NL

SERVICES

Naast dit aanbod zijn wij altijd bereid u individueel te helpen, afhankelijk van uw behoeften. Wij bieden:

  • tolken
  • netwerkactiviteiten
  • eerste contacten in het buurland
  • training op specifieke culturele onderwerpen
  • ideeënontwikkeling voor netwerkevenementen
  • coaching voor uitwisselingsactiviteiten op eigen initiatief

Met het project “PraktiTrans”, ondersteund door INTERREG, Eems-Dollard regio en Arbeidsmarkt Noord, willen wij laagdrempelig een bijdrage leveren, de nieuwsgierigheid van de mensen in de grensregio naar elkaar activeren. Alleen diegene, die gebruik maakt van de kansen en mogelijkheden door het uitwisselen met de buren, kan ook gebruik maken van het hele potentiaal in deze regio.

Flyer Prakti Trans Aanbod NL

CONTACT

Caroline Wille (Projectleiding)
T: 04961940998-41
E-Mail: wille@emsachse.de

Marie Poppen
T: 04961940998-17
E-Mail: poppen@emsachse.de