Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Onderzoek naar effectieve besteding Europese middelen

Het Rijnland Instituut werkt mee aan een plan van aanpak dat een zo effectief mogelijke besteding van Europees geld tot doel heeft.

Het Interreg Europe project RELOS3 (looptijd 2017-2021) focust op de vraag hoe de impact van innovatiesubsidie op lokaal niveau vergroot kan worden. De gemeente Emmen neemt samen met regio’s in Estland, Italië, Malta, Polen en Spanje deel aan het langjarige project. Projectmanager Wian Stienstra licht toe: ‘Iedereen moet veel meer profiteren van slimme innovaties, tot in de haarvaten van de regio’s. Europa verliest ten opzichte van andere economische blokken terrein op dit gebied. Een effectiever gebruik van Europees geld kan die trend keren.’ Elke deelnemende partner brengt een specifiek regionaal speerpunt in. Voor Emmen is dit naast biobased chemie vooral de verbetering en kwaliteitsgroei op het terrein van vrijetijdseconomie en toerisme. Emmen werkt daartoe nauw samen met lokale partners uit het bedrijfsleven en onderwijs. Rijnland Instituut brengt haar expertise in op het gebied van de eerder opgezette inter-Europese Community of Practice tourism (CoPt) waarin het samen met werkveld en overheden langjarig optrok. Programmamanager Cigdem Zantingh van het Rijnland Instituut: ‘Belangrijk is wat we daarbij kunnen leren van de aanpak in andere Europese landen. Binnen dit project nemen we elkaar echt de maat. Dat scherpt de blik, zo krijgen we helder wat wel of niet op lokaal niveau goed werkt.’ In januari 2020 levert het project een actieplan op met een looptijd van twee jaar gebaseerd op de goede voorbeelden die de afgelopen jaren door de transnationale samenwerking zijn verzameld.

IMG 20190611 130701