Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Grend Jeugdspelen verschoven vanwege het corona-virus

De datum stond vast en de locatie ook, maar vanwege het Corona-virus wordt de eerste editie van de Grend Jeugdspelen verschoven naar een nog nader te bepalen datum. Houdt de website in de gaten voor actuele ontwikkelingen.

‘Grend’ is een afkorting van grensoverschrijdend, vertelt Lisanne van de Meent, stagiaire bij het Rijnland Instituut. ‘Dat was een struikelwoord, dus hebben we er grend van gemaakt’, legt ze uit. Gemixte teams bestaande uit Nederlandse en Duitse studenten van Drenthe College, Alfa-college en de Berufsbildende Schulen uit Lingen en Osnabrück treden vriendschappelijk tegen elkaar in het strijdperk. De organisatie die in handen is van Lisanne en medestagiaires Sissel Feberwee en Hilde Beekman mikt op de deelname van vijfhonderd studenten, 250 uit Nederland en 250 uit Duitsland. In de spellen, zoals bubbelvoetbal, letterpakkenspel, twister en mogelijk een stormbaan ligt het accent op samenwerking. Lisanne: ‘We gaan van te voren teams van zo’n tien studenten maken, de helft bestaande uit Duitse studenten, de andere helft uit de deelnemende Nederlandse opleidingen. Zo hopen we het grensoverschrijdend denken en het leggen van connecties te bevorderen.’ Lisanne geeft aan dat het een fantastische dag zou worden. ‘Mooi dat wij zo’n primeur mogen organiseren.’ Het is de bedoeling van de Grend Jeugdspelen een jaarlijks terugkerend evenement te maken dat onder de vlag van het Rijnland Instituut wordt georganiseerd. ‘Erg leuk om te doen’, zegt Lisanne.