Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jasper Assen en Wieke Luppes presenteren tijdens expertgroep

Op dinsdag 24 mei dit jaar was er weer een bijeenkomst van de expertgroep van het Rijnland Instituut waarbij onder andere onze stagiaires Jasper en Wieke hun afstudeeronderzoek presenteerden.

Het centrale onderwerp van de bijeenkomst was het nieuwe Interreg VI A-programma. Daarnaast werd er teruggeblikt op het symposium op 28 april dit jaar. Ook mochten studenten, Jasper Assen en Wieke Luppes, de stand van zaken van hun afstudeeronderzoek presenteren, die gebaseerd is op een vraagstuk vanuit de expertgroep. Er was een wens vanuit de expertgroep dat de grensoverschrijdende strategieën en agenda’s van overheidsinstanties in de grensregio Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland in kaart werden gebracht. Met dit vraagstuk zijn de studenten met veel plezier aan de slag gegaan. Tijdens de presentatie werden de tot nu toe geanalyseerde documenten, de interviews die zijn gevoerd met verschillende overheidsinstanties en waarnemingen die zij tot nu toe hebben gedaan gedeeld. De presentatie werd goed ontvangen en de leden van de expertgroep vonden het interessant om te horen welke strategieën er zijn bij de overheidsinstanties in de grensregio, welke inhoudelijke thema’s daarin worden behandeld en welke ideeën naar voren kwamen tijdens de interviews. Jasper en Wieke gaan de laatste fase van het onderzoek in en ze hopen aan het eind van het onderzoek een mooi onderzoeksrapport te kunnen presenteren aan de expertgroep.