Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

"Innovate don’t imitate“ als leidend motto bij PraktiTrans

Tijdens een marketingproject hielden 42 leerlingen van twee klassen van de Fachoberschule Wirtschaft, klas 12, zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve productideeën.

Kbs nordhorn nhl stenden

De leerlingen en drie docenten gingen op 2 maart naar Emmen om een week te werken aan het project “Innovate don’t imitate”. Dit project vindt in samenwerking plaats met NHL Stenden Hogeschool (PraktiTrans project, gesponsord door INTERREG) en richt zich op de klassieke vier P’s van marketing (Product, Prijs, Plaats, Promotie). Op basis van door de studenten zelf ontwikkelde productinnovaties werden marketingrelevante beslissingen genomen. Hoe moet het product er uitzien? Welke voordelen moet het bieden? Hoe ziet het reclameplan er uit? Welke prijsstrategie is redelijk? Verschillende groepen werkten aan innovaties. Een greep uit de ideeën: een bakplaat die warmte aangeeft door kleurverloop, een clip-on knop die waarschuwt voor uv-straling, een speelgoedvest voor waaraan knuffels kunnen worden bevestigd zodat ouders ze niet steeds van de vloer hoeven op te rapen.

Na aankomst en bezoek aan de vestiging van de hogeschool begon een zeer arbeidsintensieve week met de presentatie van een eerste productontwerp, dat de studenten vooraf hadden voorbereid. Ze moesten een jury overtuigen van de voordelen van hun innovaties. Nadat ze deze “leeuwengrot’ onder de knie hadden, konden ze beginnen met het creëren van het marketingconcept. Daarbij moesten de groepen gefundeerde beslissingen nemen over de doelgroep, het reclamebudget, het prijsbeleid, enz. De studenten konden zich laten inspireren door lezingen in het Engels en Duits over de onderwerpen duurzaamheid, promotie, interculturele gevoeligheid, presentatietechnieken en het opstellen van een wetenschappelijk rapport. Deze nieuw verworven kennis hebben ze vervolgens gebruikt voor hun innovaties, zodat er geleidelijk aan interessante marketingconcepten ontstonden. Op deze manier leerden de studenten ook hoe het is om in het buitenland te studeren.

Aan het einde konden de studenten hun marketingconcepten in passende “business outfits” presenteren. De “KBS-marketingdeskundigen” keerden terug naar Nordhorn met nieuwe indrukken. De studenten toonden veel betrokkenheid en motivatie in het kader van het marketingproject in Emmen en werkten soms tot laat in de avond aan hun productinnovaties,. Naast de focus op marketing was het intensieve teamwerk en de kennismaking met het leven op een hogeschool een interessante ervaring. De studenten verbleven in Center Parc Sandur en verzorgden hun eigen catering zodat zij ook hun zelforganisatie konden tonen. Een interessante en waardevolle ervaring.

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer