Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Grote stap vooruit in ontwikkeling binationale curricula

In de ontwikkeling van binationale curricula door het Rijnland Instituut is een grote stap vooruit gezet dankzij een financiële bijdrage vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Er is een bedrag van 375.000 euro beschikbaar gesteld voor het ontwerpen van twee binationale mbo-curricula. Het Rijnland Instituut levert ook handvatten in de beide curricula voor het verwerven van Euregionale competenties waarover excellente vakkrachten dienen te beschikken.

Gestart wordt met het realiseren van een mbo ICT-curriculum. Tevens gaan de Nederlandse- en Duitse kennisinstellingen die deel uitmaken van het Rijnland Instituut en het Nederlands-Duitse bedrijfsleven een curriculum mbo Retail/Ondernemerschap vorm geven. Het project voorziet in het toetsen van de ontwikkelde curricula in drie Fieldlabs waarin Nederlandse en Duitse bedrijven participeren. De keuze voor de opleidingen ICT en Retail/Ondernemerschap is gemaakt na marktonderzoek en afstemming met de verantwoordelijke ministeries in de buurlanden. Achterliggende gedachte is dat de grensregio behoefte heeft aan een geïntegreerde arbeidsmarkt waar vakkrachten aan beide zijden van de grens emplooi kunnen vinden. Het project heeft een looptijd tot december 2023. Oost- en Zuid-Drenthe en de gemeente Hardenberg in Overijssel constateren dat het regionale bedrijfsleven grote behoefte heeft aan vakkrachten die zijn opgeleid in een binationaal curriculum. Het maakt de regio volgens hen sterker, wendbaarder en weerbaarder. De ontwikkelde blauwdruk voor binationale curricula kan vervolgens ook gebruikt worden voor andere opleidingen, zo is de verwachting. Het sluit aan bij de wens van de gemeente Coevorden om eveneens in het kader van de regiodeal een onderzoek uit te voeren naar de haalbaarheid van een internationale mbo.

Nieuwe datum: Rijnland Symposium op 28 april 2022

Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen/-adviezen hebben wij helaas moeten besluiten om het symposium met het thema 'Versterken van grensoverschrijdende samenwerking in onderzoek, ontwikkeling en onderwijs' van het Rijnland Instituut te verplaatsen. Het zal nu plaatsvinden op donderdag 28 april 2022 van 12.45 - 17.30 in Emmen bij Hotel Van der Valk aan de Verlengde Herendijk 50. Nadere informatie volgt.