Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Er gaat niets boven taal, kunst en cultuur

Vandaag zou de dag van de taal, kunsten en cultuur zijn, maar door de coronamaatregelen is deze afgelast. Des te belangrijker dus dat we hier aandacht aan besteden, want zeker in coronatijd staan investeringen in taal, kunst en cultuur zwaar onder druk. Waarom zijn taal, kunst en cultuur eigenlijk zo belangrijk?

“Juist bij het Rijnland Instituut wordt duidelijk hoe belangrijk kennis van taal, kunst en cultuur is. Taal, kunst en cultuur gaan niet over dure beelden, kunstuitingen en studies die alleen je eigen loopbaan en carrière dienen: het gaat over het kunnen begrijpen van de denkwereld van andere mensen, en daardoor het beter kunnen samenwerken met die andere mensen. Kennis van Duitse taal, kunst en cultuur zorgt er bijvoorbeeld voor dat we onze buren uit Duitsland beter snappen. Daardoor komen we dichter bij elkaar, kunnen we over fysieke en mentale grenzen heenstappen en gezamenlijk aan de uitdagingen van deze tijd werken. Zonder kennis van taal, kunst en cultuur is samenwerking met Duitsland bijna onmogelijk.”

- Janno Rook, student RUG en stagiair bij Rijnland Instituut


Kortom: des te meer reden dat het Rijnland Instituut zich blijft inzetten voor het belang van taal, kunst en cultuur!

KL10 Janno Rook kopie 2

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer