Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Drenthe College op logistiektournee in Duitsland bij de Meyer Werft

Op bezoek bij een van de grootste scheepsbouwers ter wereld? Die unieke kans kregen studenten van de opleidingen handel, commercie en logistiek uit Emmen. Op donderdag 23 mei brachten zij een bedrijfsbezoek aan de Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Met ruim 200 jaar ervaring bouwt dit familiebedrijf tegenwoordig voornamelijk cruiseschepen.

Ervaren en beleven

Het bezoekerscentrum van de Meyer Werft is een belevenis op zich. Je hebt het gevoel alsof jezelf aanwezig bent op zo’n groot cruiseschip. De begeleiders van het bezoekerscentrum loodsen je door filmzalen en staan stil bij maquettes van de Werft en van verschillende scheepsmodellen. Uiteindelijk word je als bezoeker “aan de dijk” gezet, om zo de spectaculaire vaart naar zee te zien.

Indrukwekkende reus

Tijdens de rondleiding hebben de studenten ook van dichtbij de moderne scheepsbouw ervaren. Dat de Meyer Werft ook vandaag de dag niet stil zit, werd wel duidelijk. Momenteel werkt het bedrijf met 800 partners en 21.000 mensen aan een enorm cruiseschip, de Norwegian Encore. Deze enorme reus moet straks plaats bieden aan 4200 passagiers. Je kunt je wel voorstellen dat dit ook invloed heeft op de grootte van de werkplaats. Daarom wordt het schip gemaakt in een van de grootste droogdocks ter wereld, eentje die 504 meter lang en 45 meter breed is! Zeer indrukwekkend om met eigen ogen te zien

Drenthe College & Rijnland Instituut

Drenthe College is een van de partners van het Rijnland Instituut. Rijnland Instituut is een netwerk waarin kennis wordt ontwikkeld, gedeeld en toegepast door en voor het regionale beroepsonderwijs (HBO en MBO) en met partners in de beroepenvelden op het gebied van de Duits-Nederlandse internationalisering.