Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Drenthe College Assen op bezoek bij BBS in Aurich

Docenten van het Drenthe College locatie Assen hebben op vrijdag 7 februari een bezoek gebracht aan de Berufs Bildende Schule in Aurich. Vertegenwoordigers van verschillende opleidingen maakten uitgebreid kennis met elkaar.

Zowel voor studenten als docenten bleken er voldoende mogelijkheden om in de toekomst samen te werken. In de ochtend kreeg de groep een rondleiding door de school en enkele presentaties. Na de lunch is in Emden een vestiging van de Volkswagenfabriek bezocht. De focus lag op een nadere kennismaking met de VW Academie, de “fabrieksschool” van Volkswagen. Waarbij betekenisvol leren inhoudt dat het geleerde bijna direct in de fabriek in de praktijk gebracht wordt. Ook de samenwerking tussen de verschillende vakrichtingen kwam mooi naar voren in de diverse projecten. Daarna zijn verschillende afdelingen van de fabriek bezocht. Op 15 mei komen de docenten uit Aurich naar Assen voor een tegenbezoek. Dan gaan de diverse bloedgroepen bij elkaar zitten en is het doel de plannen concreter te maken. De contacten voor deze veelbelovende samenwerking zijn gelegd via het Rijnland Instituut. Het Drenthe College is een van de partners van het eerste uur van het kennisinstituut.