Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De Europese Dag van de Nationale Parken

Dinsdag 24 mei 2022 is het 'De Europese Dag van de Nationale Parken'. Al jarenlang zijn er samenwerkingen tussen grensoverschrijdende parken om te zorgen voor preventie van bosbrand en het verbeteren van natuurgebieden. Natuur stopt niet bij de grens.

Veel parken werken samen, zo ook de twee UNESCO Global Geoparks Terra.vita (DE) en De Hondsrug (NL). Het doel van de samenwerking tussen de parken is om de kwaliteit van het gebied te bevorderen en de parken aan beide zijden van de grens te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking kan milieuvriendelijke recreatie mogelijk gemaakt worden, waarbij de toeristische sector gestimuleerd wordt.

Zoek je nog een uitdaging? Dan is Hünenweg-Hondsrugpad wat voor jou! De sinds 2021 geopende wandelroute is 325 km lang. Tijdens de route ervaar je 5.500 jaar aan geschiedenis tussen Osnabrück en Groningen. De route bestaat uit 20 dag-etappes. Tijdens de route loop je door eeuwenoude dorpen, heidevelden, akkergebieden, uitgestrekte bossen en oude paden. De route is ontstaan door het INTERREG-project ‘UNESCO Global Geopark Cooperation DE/NL’. In dit project is de verbinding tussen de UNESCO Global Geoparken gerealiseerd. Een deel van de Hünenweg-Hondsrugpad route is zelfs uitgeroepen tot beste wandelroute van de Benelux! De jury was dit jaar erg te spreken over het Hondsrugpad in Drenthe dankzij de mix van natuur en cultuur en de onverharde paden.

Verschillende nationale parken organiseren het gehele jaar activiteiten. Ben je benieuwd? Ga naar de website voor een park bij jou in de buurt. https://www.ivn.nl/nationale-parken/overzicht-van-de-nationale-parken