Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Dag van de Duitse taal uitgesteld vanwege corona-virus naar 14 september 2020

De door het Rijnland Instituut georganiseerde activiteiten in het kader van de Dag van de Duitse Taal vinden vanwege het corona-virus op 14 september 2020 plaats.

Op 25 maart had stagiaire Hilde Beekman samen met nog enkele studenten van Ad Leisure en Events in vier vestigingen van Alfa-college aansprekende evenementen voorbereid. Doel was om de Duitse taal in het zonnetje te zetten. Hilde: ‘Veel studenten realiseren zich onvoldoende hoeveel profijt ze ervan kunnen hebben als ze het Duits een beetje machtig zijn. We wonen en werken immers in de grensregio.’ De studente hoopt dat het evenement op 14 september 2020 met evenveel enthousiasme wordt opgepakt in de vestigingen van Alfa-college. In Hardenberg en Hoogeveen zou de hele ochtend in het teken van de Duitse taal staan, in Kardinge en Bouma Boulevard een deel daarvan. De kantines worden in Duitse sfeer versierd, er zijn Duitse lekkernijen en Duitstalige muziek. Voor Hilde was de voorbereiding van de Dag van de Duitse Taal een mooie manier om haar kennis en vaardigheden te vergroten. ‘Ik hoop hier mijn werk in te vinden’, vertelt ze. ‘Zo’n project organiseren is heel interessant.’