Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Blue Zone Innovations geven Zuidoost-Drenthe krachtige impuls

De vrijetijds- en gezondheidssector in Zuid- en Oost-Drenthe, NHL Stenden hogeschool, Alfa-college en Drenthe College, zes gemeenten en de provincie slaan de handen ineen om de vitaliteit onder inwoners en gasten te vergroten. Met een aanzienlijke financiële injectie uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gaan de drie kennisinstellingen samen met ondernemers en overheden innovatieve producten en diensten ontwikkelen.

Ondernemers in de vrijetijdseconomie hebben er volgens de initiatiefnemers baat bij als zij het gezondheidsaspect meer betrekken in hun diensten en producten. Door het creëren van een gezonde levensstijl bij bewoners en bezoekers ontstaan naar verwachting economisch rendabele vernieuwende cross-overs tussen de gezondheids- en vrijetijdssector. Het Rijnland Instituut verwacht dat de uitkomsten van Blue Zone Innovations ook goed toepasbaar zijn in de Duitse grensregio. De partnerorganisaties NHL Stenden hogeschool en Alfa-college leveren elk een projectleider, dit zijn Sandra Hoekstra en Monique Pestman. Er komen zogenoemde hybride werkplaatsen of ateliers waar studenten en ondernemers nauw gaan samenwerken. De eerste daarvan start in Exloo.

Contact opnemen? Benader Monique Pestman op dit e-mail adres.

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De regio Zuid- en Oost-Drenthe is een prachtige regio. Het is óók een regio waar nog verschillende uitdagingen zijn op het gebied van wonen, werken en welzijn. Dankzij de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe kunnen we hiermee aan de slag. Binnen deze deal werken de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, de provincies Drenthe en Overijssel samen met het Rijk iedere dag met hart voor de regio. We willen samen leren, slim werken, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen! Dit doen we niet alleen vanuit de overheid, maar juist samen met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers en nog veel meer. Alleen samen kunnen we bouwen aan een sterke toekomst voor één van de mooiste regio’s van Nederland. Een regio die je een fijne plek biedt om te wonen, op te groeien, je te ontwikkelen en waar er voldoende mogelijkheden zijn om te werken. In deze regio zorgen we voor elkaar en is ook de juiste zorg aanwezig. Dankzij een aantrekkelijk vestigingsklimaat willen bedrijven zich hier vestigen en investeren zij samen met overheids- en onderwijsinstellingen in innovaties en duurzaamheid. Dat is waar de Regio Deal voor gaat!

Het project Blue Zone Innovations maakt deel uit van de pijler Werken.


Pijler Werken

Om te zorgen voor voldoende en goed opgeleid personeel komen er plekken waar leren, werken, innovatie en onderzoek samenkomen. Verder krijgen bedrijven uit de vrijetijdseconomie en industrie ondersteuning bij het maken van stappen in digitaliseringsplannen voor hun bedrijf. Daarnaast moet de aansluiting tussen onderwijs en het bedrijfsleven verbeteren.

Meer weten over de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe? Klik dan op volgende link: https://www.regiodealzuidoostdrenthe.nl/

Wij werken samen in projecten

Benieuwd?

Lees hier meer over de projecten waarin wordt gewerkt aan de euregionale ontwikkeling in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Lees meer