Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Alfa-college, Drenthe College, Berufsbildende Schulen Lingen/Osnabrück ondertekenen intentieverklaring

Op dinsdag 25 juni 2019 hebben ROC Alfa-college, Drenthe College en de Berufsbildende Schulen (BBS) in Lingen en Osnabrück (Westenberg) een handtekening gezet onder een samenwerkingsverband op het Alfa-college in Groningen.

Met deze intentieverklaring spreken de onderwijsinstellingen de intentie uit voor toekomstige samenwerking wat betreft onderwijs. Te denken aan het verkennen van de mogelijkheden om studenten voor te bereiden en op te leiden voor de Europese markt, uitwisseling van docenten, gezamenlijk projecten schrijven en ontwikkelen etc.

De intentieverklaring is een gezamenlijk belang. Dit resultaat van de Drentse Duitslandagenda draagt bij aan een functionele grensregio, waar grenzeloos wonen, werken en studeren gestimuleerd worden en beide onderwijsinstellingen zich inzetten om belemmeringen weg te nemen, in dit geval voor studenten.

De intentieverklaringen zijn ondertekend door Christien de Graaff (lid CvB ROC Alfa-college), Albert Bruins Slot (voorzitter CvB Drenthe College), Petra Niewiera (Directeur BBS Lingen Agrar und Soziales), Hans-Jürgen Grosse (Directeur BBS Lingen Wirtschaft), Jürgen Korte (Directeur BBS Lingen Technik und Gestaltung) en Franz Josef Papenbrock (Directeur Berufsschulzentrum am Westenberg-Osnabrück).