Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Einige der Rijnlandse Nachrichten!

Nachrichten, Trends und Entwicklungen aus der Region, in der das Rijnland Instituut tätig ist!

02-04

4+1-Treffen in teken van hoogwater, mobiliteit, energie, onderwijs en arbeidsmarkt

Het Rijksmuseum Twenthe in Enschede vormde op 28 maart het decor van het 4+1-Treffen. De minister-president van Nedersaksen Stephan Weil en de commissarissen van de Koning van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel waren hier bijeen om de voortgang van de noordelijke samenwerking op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs, energie, mobiliteit en hoogwater te bespreken.

25-01

STARTPROJEKT BICONET ZUR ENTWICKLUNG VON NACHHALTIGER DATENGETRIEBENER GESCHÄFTSFELDENTWICKLUNG DURCH KÜNSTLICHER INTELLIGENZ

Vepa the furniture factory in Emmen, war am Montag, den 22. Januar 2024, Gastgeber für den offiziellen Start des Interreg VIa Deutschland-Nederland Projekts BiCoNet. Das Kick-Off-Meeting unter der Leitung des Projektleiters, der Hochschule Osnabrück, Standort Lingen, Institut für Duale Studiengänge, markierte den Start eines innovativen Projekts, das darauf abzielt, KMU bei der Implementierung von künstlicher Intelligenz (KI) zu unterstützen, um Unternehmen nachhaltiger zu gestalten, zu modernisieren und ihren CO2-Footprint zu verbessern.

15-12

Uitnodiging: Informatie bijeenkomst grensoverschrijdende samenwerking

Op 18 januari organiseert de Gemeente Emmen in samenwerking met Ondernemend Emmen en het Rijnland Instituut een bijeenkomst met als thema: Duits-Nederlandse samenwerking in het regionale grensgebied.

26-09

Rijnland Instituut start grensoverschrijdende fieldlabs voor binationale samenwerking!

Op maandag 25 september zijn 4 IT-fieldlabs officieel van start gegaan op de IT Hub in Hoogeveen. Het belangrijkste doel van deze fieldlabs is om de mbo-opleidingen in Drenthe en de aangrenzende Duitse grensregio beter op elkaar te laten aansluiten. Hierdoor krijgen studenten de kans om na het afronden van hun opleiding aan beide zijden van de grens te werken. En worden ze beter voorbereid op het werken in een internationale omgeving.

05-06

EDR: "Ook hier volgt Nikolaus Jansen, Franz-Josef Sickelmann op!"

EDR: "Ook hier volgt Nikolaus Jansen, Franz-Josef Sickelmann op!". Regionale Interreg Stuurgroep van de Eems Dollard Regio (EDR): Nieuwe voorzitter en mijlpaalproject goedgekeurd!

19-04

Expertgroep voorzitter Nikolaus Jansen nieuwe "Landesbeauftragter für Weser-Ems"

Wij feliciteren de voorzitter van onze Expertgroep, Nikolaus Jansen, met de nieuwe functie als "Landesbeauftragter" voor Weser-Ems! Nikolaus blijft betrokken bij het Rijnland Instituut als voorzitter van de Expertgroep.

23-01

Een gezonde toekomst voor ons bedrijfsleven: Innovatie en circulaire economie in ondernemerschap

Duurzame vrijetijdsbesteding groeit sterk, ook in onze regio. Dit heeft gevolgen voor inwoners en de kwetsbare natuur. Het creëren van een goede balans is dus belangrijk, zodat er draagkracht blijft voor het ontvangen van bezoekers in de regio. Maar hoe pak je dit als ondernemer in de vrijetijdssector aan? Tijdens de inspiratiesessie van Blue Zone Innovations “Gezond ondernemerschap, innovatie & circulaire economie” delen een ondernemers uit de vrijetijdssector hun visie op het gebied van de grote transities die op de vrijetijdssector afkomen.

21-11

De dag van het Recht van Onderwijs

Rückblick auf das Symposium 2019

Große Umbrüche erfordern Zusammenarbeit in allen Bereichen

Am 5. November fand das jährliche Symposim des Rijnland Instituuts in Groningen statt, ein Tag voller interessanter Referenten und Workshops. Neugierig auf den Verlauf des Tages?