Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Einige der Rijnlandse Nachrichten!

Nachrichten, Trends und Entwicklungen aus der Region, in der das Rijnland Instituut tätig ist!

26-09

Rijnland Instituut start grensoverschrijdende fieldlabs voor binationale samenwerking!

Op maandag 25 september zijn 4 IT-fieldlabs officieel van start gegaan op de IT Hub in Hoogeveen. Het belangrijkste doel van deze fieldlabs is om de mbo-opleidingen in Drenthe en de aangrenzende Duitse grensregio beter op elkaar te laten aansluiten. Hierdoor krijgen studenten de kans om na het afronden van hun opleiding aan beide zijden van de grens te werken. En worden ze beter voorbereid op het werken in een internationale omgeving.

05-06

EDR: "Ook hier volgt Nikolaus Jansen, Franz-Josef Sickelmann op!"

EDR: "Ook hier volgt Nikolaus Jansen, Franz-Josef Sickelmann op!". Regionale Interreg Stuurgroep van de Eems Dollard Regio (EDR): Nieuwe voorzitter en mijlpaalproject goedgekeurd!

19-04

Expertgroep voorzitter Nikolaus Jansen nieuwe "Landesbeauftragter für Weser-Ems"

Wij feliciteren de voorzitter van onze Expertgroep, Nikolaus Jansen, met de nieuwe functie als "Landesbeauftragter" voor Weser-Ems! Nikolaus blijft betrokken bij het Rijnland Instituut als voorzitter van de Expertgroep.

23-01

Een gezonde toekomst voor ons bedrijfsleven: Innovatie en circulaire economie in ondernemerschap

Duurzame vrijetijdsbesteding groeit sterk, ook in onze regio. Dit heeft gevolgen voor inwoners en de kwetsbare natuur. Het creëren van een goede balans is dus belangrijk, zodat er draagkracht blijft voor het ontvangen van bezoekers in de regio. Maar hoe pak je dit als ondernemer in de vrijetijdssector aan? Tijdens de inspiratiesessie van Blue Zone Innovations “Gezond ondernemerschap, innovatie & circulaire economie” delen een ondernemers uit de vrijetijdssector hun visie op het gebied van de grote transities die op de vrijetijdssector afkomen.

21-11

De dag van het Recht van Onderwijs

31-10

Inspiratiesessie Blue Zone Innovations “Lekker gezond & bewust eten en drinken”

26-09

Europese Dag van de Talen – 26 september

Heute, am 26. September, ist der Europäische Tag der Sprachen. Der Tag wurde vor 21 Jahren auf Initiative des Europarates ins Leben gerufen, weil der Rat davon überzeugt ist, dass die sprachliche Vielfalt ein Instrument zur Verbesserung des interkulturellen Verständnisses und ein wichtiger Bestandteil des europäischen Kulturerbes ist. Daher sollten die 700 Millionen Einwohner der 46 europäischen Mitgliedsstaaten ermutigt werden, mehr Sprachen zu lernen, so der Europarat.

09-06

Neue wissenschaftliche Mitarbeiterin für das Rijnland Instituut

Seit dem 1. März 2022 arbeitet Lara van der Meer als wissenschaftliche Mitarbeiterin beim Rijnland Instituut in unserer Außenstelle am Campus Lingen.

Rückblick auf das Symposium 2019

Große Umbrüche erfordern Zusammenarbeit in allen Bereichen

Am 5. November fand das jährliche Symposim des Rijnland Instituuts in Groningen statt, ein Tag voller interessanter Referenten und Workshops. Neugierig auf den Verlauf des Tages?